Bakan Avcı Ve Davutoğlu Bilim Merkezi'ni Inceledi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere...

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bir dizi temaslarda bulunmak üzere Konya’ya geldi. İki bakan, inşaatı devam eden Türkiye'nin ilk bilim merkezinde incelemelerde bulundu.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, sabah saat 9.00’da AK Parti İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Saat 11.00 sularında Konya’ya gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı ise ilk olarak Şems-i Tebriz-i Türbesi'ni ziyaret etti. Daha sonra Mevlana Müzesi’ni ziyaret eden Bakan Avcı, öğle yemeğini Davutoğlu ile birlikte Somatçı Restoran’da yedi.

Reklam
Reklam

Davutoğlu ve Avcı, daha sonra hayırsever iş adamı İsa Bezirci tarafından yaptırılan Can Bezirci Orta Okulu’nun açılış programına katıldı. Açılıştan sonra iki bakan Konya’da yapımı devam eden Türkiye’nin ilk Bilim Merkezi’nin inşaatında incelemelerde bulundu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi hakkında Davutoğlu ve Avcı’ya bilgi verdi.

Bilim Merkezi'nde açıklama yapan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ilk resmi ziyaretini Konya'ya gerçekleştiren Bakan Avcı'ya teşekkür etti. Türkiye'de ilk olma özelliği olan Bilim Merkezi'nin dünyada önemli bir önemli bir merkez olmaya aday olduğunu aktaran Davutoğlu, "Konya Bilim Merkezi'nin inşallah son aşamaya gelmiş inşaatını birlikte gördük. Her şeyden önce bu projeye emeği geçen bütün bilim adamlarına, TÜBİTAK’a, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, ilgili bütün arkadaşlara, valiliğimize ve ekibimize teşekkür ediyoruz. İnşallah burası bilim aşkının yeşerdiği, gelecek nesillerin çok daha üst bir teknolojiye doğru ülkemizi taşıyacağı ilk çalışmalarını yapacağı bir merkez olacaktır. Ben sayın bakanımıza tekrardan hoş geldin diyorum.” dedi. Bakan Avcı da ilk ziyaretini Konya'ya yapmış olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Ardından Selçuklu Özel Eğitim Merkezi’ne ziyarette bulunan iki bakan, burada Van depreminden yaralı olarak kurtulan öğretmen Halil Öztemel’e plaket verdi. Milli Eğitim Bakanı Avcı ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu, öğretmen Öztemel ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Davutoğlu ve Avcı, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Bosna Hersek Mahallesi’ndeki Osmangazi İlkokulu’nda incelemede bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz