Bakan Avcı Ve Eroğlu Eskişehir’de

Eskişehir’de Şehri Derya Parkı’nın açılışı ve DSİ toplu temel atma töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi...

Eskişehir’de Şehri Derya Parkı’nın açılışı ve DSİ toplu temel atma töreni, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Şehri Derya Parkı’nın açılışı ve DSİ toplu temel atma törenine Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Güngör Azim Tuna, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Murat Mercan, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun başlattığı projeler için temel atma törenlerinde saat vermeye başladığına dikkat çekerek, Eroğlu’nun verdiği saatlerde projelerin açılışlarını yaptığını dile getirerek, kendisine teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bakan Eroğlu ise, Odunpazarı bölgesinde bulunan Şehri Derya Parkı’nın açılışı ile 4 sulama tesisin temel atma töreni için Eskişehir’e geldiklerini söyledi. Eskişehir’e elleri boş gelmediklerini ifade eden Eroğlu, Eskişehir’e 2013-2014 yıllarında 191 milyon liralık yatırım yapacaklarını belirterek, “Buraya gelirken elimiz boş gelmedik. Buraya 33 müjdeyle geldik. Eskişehir’de 2013-2014 yıllarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak yatırım yılı ilan ediyoruz. İnşallah Eskişehir bambaşka olacak, bunun sözünü veriyoruz. Çünkü Eskişehir’imiz ve Eskişehirliler her şeyin en güzeline layıktır. Bizde sizlerin hizmetkarı olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Bu 33 tane tesisin toplam maliyeti 191 milyon liradır. Bunlar içinde DSİ’nin çok büyük hizmetleri var, 25 tanesi DSİ’ye ait. Diğerleri de Orman Genel Müdürümüz ve Meteoroloji Genel Müdürlüğümüze aittir. Yani Eskişehir’e dolu dolu geldik, inşallah buraya her gelişimizde yeni müjdeler vereceğiz” dedi.

“SON 10 YILDA DESTANLAR YAZDIK”

Bakan Eroğlu, son 10 yılda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başbakanlığında büyük destanlar yazdıklarını anlatarak, “Son 10 yılda Başbakanımızın liderliğindeki hükümetimiz Türkiye’de destanlar yazdı. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile ulaşamaz, bu mümkün değil. Paranın yanında 6 sıfır olduğunu unuttunuz, çünkü paranın yanından 6 sıfır atıldı. IMF’ye olan borcu unuttunuz, çünkü 23,5 milyar dolar ödendi. Enflasyon canavarı diye bütün gazeteler yazardı, bunu da unuttunuz, enflasyon tek haneli rakamlara indi. Devlet yüzde 63 faizle bizden önce 9 ay kısa vadeyle habire faiz lobisine para aktarırdı hazineden, bunları da unuttunuz. Faiz lobisinin çanına ot tıkadık. Çünkü geçmişte yüzde 63 faizle 9 ay kısa vadeli hazine garantili borçlanıyorduk. Ama şimdi o dönem de kapandı. Faiz lobisinde ne oluyordu? Türkiye’de toplanan tüm vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Sizlere yatırım için bir şey kalmıyordu. Artık o devirleri kapattık. Bunlar bir milat olarak yazılacaktır. Son 10 yılda Türkiye’deki muhteşem bir yürüyüşü tarihçiler altın yıllar olarak yazacaklardır. Ama bu yürüyüşümüz devam ediyor ve devam edecektir. Çünkü biz milletimiz için büyük düşünüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

İleriye dönük büyük hedeflerin olduğunu da aktaran Eroğlu, hedefler doğrultusunda ilerlerken önlerine taşlar koymak isteyenlerin olabileceğini ama bunları milletin aşacağından emin olduğunu kaydetti.

“İSTANBUL’UN 2071 YILINA KADAR SU SORUNU YOKTUR”

İstanbul’da başta su sorunu olmak üzere birçok soruna günübirlik değil, uzun süreli çözüm yolları ürettiklerini anlatan Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

“Bugün çevreci geçinenler hatırlasın. 1994 yıllarında haftada 15 günde bir su kesiliyordu. Su meselesi çözülmez deniliyordu ama Başbakanımız dedi ki, bu meseleyi biz çözeceğiz, Haliç’i kurtaracağız diyordu. Gazeteler hava kirliliğinden dolayı gaz maskesi dağıtıyordu. İstanbul’un havasını tertemiz yapacağız, çöpleri muhteşem sistemlerle toplayacağız dedi. Bakın Haliç’in kokusundan geçilmiyordu. Başbakanımız Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra tüm bu sorunları çözdük. Hatta ben 1995 yılında İstanbul’da bundan sonra su kesintisi olmayacak dediğim zaman kimse inanmadı, hatta basın mensupları da inanmadı ve dediler ki su kesintisi olursa ne yapacaksınız? Ben de su kesintisi olursa bıyıklarımı keseceğim diye söz vermiştim. Allah’a şükür bıyıklarım şuana kadar yerinde, 2071 yılına benden sonraki bakanların da bıyık kesmesi söz konusu olmayacak. Çünkü 2071 yılına kadar İstanbul’un suyu hazır. Biz büyük düşünüyoruz. Ben sadece İstanbul’da su yok sanıyordum. 58 şehrimizde su yokmuş. 2003 yılında Başbakanımız talimat verdi; ‘Su medeniyettir, susuz şehir olamaz. Bütün vatandaşlarımıza sağlıklı su vermek bizim boynumuzun borcudur’ dedi. Şuana kadarda 58 şehrimizin su sorununu günübirlik değil, 2040-2060 yılına kadar çözdük. Bizim farkımız budur. Millet bizim kaşımıza, gözümüze bakmıyor, hizmetimize bakıyor. Millet bizi seviyor, biz de milletimizi seviyoruz.”

Reklam
Reklam

Bakan Eroğlu, millete saygılı olduklarını ve kimsenin giyimine, kuşamına ve yaşama tarzına karışmadıklarını da söyledi. AK Parti hükümetinin geçmiş hükümetlere bakıldığında en çevreci hükümet olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, “Çevre konusunda hiçbir hükümet bizle yarışamaz. En çevreci hükümet biziz. Bakın 10 yılda 2 milyar 800 milyon hedef fidanı toprakla buluşturduk. Farkımız budur. Orman teşkilatı gece gündüz çalışıyor. Keza meteoroloji, ilk defa ileri teknolojiyi biz getirdik. Şuanda Devlet Su İşleri arıtma tesisleri konusunda dünyada ilk 3’e giren kurum haline geldi” ifadelerini kullandı.

Eroğlu, Türkiye’de ilk defa çok uçuk ve sıra dışı hedefe imza attıklarını da ifade ederek, ‘Bin günde bin gölet ve sulaması’ projesini hayata geçireceklerini bildirdi.

Beylikova’daki sulama tesisinin temel atma törenine canlı bağlantı yapan Bakan Avcı ve Eroğlu, bağlantının ardından Seyitgazi, Sivrihisar ve Mihalıççık’taki sulama tesislerinin temel atma törenini gerçekleştirirken, 7 tane de tesisin açılışını yaptı. Ardından da bakanlar, Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılan Şehri Derya Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz