Bakan Aydın Özel Selahaddin Eyyubi Koleji'nde

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK Ortaöğretim Okulları Arası Proje Yarışması'nda Türkiye 4.'sü olan Özel Selahaddin...

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TÜBİTAK Ortaöğretim Okulları Arası Proje Yarışması'nda Türkiye 4.'sü olan Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi öğrencilerini tebrik etti. Aydın, öğretmenleri İsmail Şiran rehberliğinde hazırladıkları 'Kiriş Sayısı Çift Olan Kirişler Çokgeninde Açı Alan ve Kenar Bağıntıları' konulu projeyle dikkat çeken Bitlisli öğrenciler Kadir Yaşar ve Emrah Oralın'ı gönülden kutladığını söyledi. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Özel Selahaddin Eyyubi Koleji öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
TÜBİTAK yarışmasında dereceye giren öğrenciler için Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda tören düzenlendi. Türkiye dördüncüsü olarak teşvik ödülü kazanan Bitlisli öğretmen ve öğrencilere plaket ve başarı belgesi verildi. Devlet Bakanı Aydın, TÜBİTAK proje yarışmalarının öğrencilerin ruhsal ve zihinsel gelişimine olumlu katkıları olduğunu söyledi. Aydın, yarışmalarda son yıllarda Doğu ve Güneydoğu illerinin çok başarılı olduğunu, bunun da bölgedeki eğitim seviyesinin yükseldiğini gösterdiğini belirterek, Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi'ni canı gönülden kutladığını belirtti.
Yarışmada 4. olan öğrencilerden Emrah Oral, TÜBİTAK yarışmaları sayesinde birçok öğrencinin öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dönüştürdüklerini ve bunları günlük hayatta kullandıklarını söyledi. Kadir Yaşar da, "TÜBİTAK geleceğe dair düşüncelerimizi sunma fırsatı vererek bize ön ayak oluyor ve öğrencilere ufuk kazandırıyor." dedi.
Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi Müdürü Ufuk Ercul ise 4 yıldan beri Türkiye finallerinde Bitlis'i temsil ettiklerini ve bu başarılardan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Daha önceki yıllarda Türkiye 3.'lüğü ve 4.'lüğü kazandıklarını belirten Ercul, aynı başarıyı tekrarlamanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti.
Özel Selahaddin Eyyubi Koleji'nin, gerek TÜBİTAK proje yarışmalarında gerekse üniversite sınavlarında gösterdiği başarılarla bölgenin tercih edilen okulu olduğunu vurgulayan Ercul, başarılarında aslan payının fedakâr öğretmenlere ait olduğunu söyledi.
'Bitlis İçin Türkiye ile Yarışmaya Devam Ediyoruz' sloganıyla çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Ufuk Ercul, bu başarıda emeği geçen herkesi canı gönülden kutladığını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz