Bakan Bağış: “2071’de Türkiye Çok Farklı Bir Noktada Olacak”

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Türkiye, inşallah 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Türkiye, inşallah 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053’de İstanbul dünyanın en güzel şehri olacak. 2071’de ecdadının birinci yıl dönümünde Türkiye çok farklı bir noktada olacak. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bağış, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın konuğu olarak Çeliktepe Mahallesi sokak iftarında ilçe sakinleriyle buluştu. İftar öncesi alana gelen Bakan Bağış, yüzlerce masayı tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet edip oruçlarının kabul olmasını diledi.

Reklam
Reklam

FIRINCIYA GİREREK ÇALIŞANLARLA SOHBET ETTİ

Bir fırıncının sofralara ekmek yetiştirdiğini gören Bakan Bağış, fırıncıya gererek çalışanlarla sohbet etti. Fırıncılarla toplu fotoğraf da çektiren Bakan Bağış, bir çalışanın eğilmesi dikkatini çekerek, “Millet ayağa kalksın diye biz iktidar olduk” dedi.

İftar öncesi konuşmasını gerçekleştiren Bağış, Kağıtahne’nin Çeliktepe Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Ramazanını hazzını doya doya yaşadıklarını söyleyen Bakan Bağış, “Ramazanın hazzını yaşayamayan Suriyeli, Mısırlı, Arakanlı kardeşlerimiz var. Onlara dualarınızı eksik etmeyin” diye konuştu.

Türkiye her geçen gün büyüdüğünü belirten Bakan Bağış, “Türkiye büyüdükçe mazlumların sesi, zalimlerin kâbusu oluyor. Türkiye, inşallah 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak. 2053’de İstanbul dünyanın en güzel şehri olacak. 2071’de ecdadının birinci yıl dönümünde Türkiye çok farklı bir noktada olacak. Bunları sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise, “Küçük büyük bütün mahalleli olarak buradayız. Hep birlikte bu sofralarda oruçlarımızı açacağız. Allah oruçlarımızı kabul etsin” ifadelerini kullandı.

Bakan Bağış ve sokaktaki binlerce vatandaş, okunan duaların ardından oruçlarını açtı. Bakan Bağış teravih namazının ardından Kağıthane Hasbahçe’ye giderek Ramazan etkinliklerine katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: