Bakan Bağış, Avrupa'ya giden gençlerin ardından su döktü

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, değişik illerden bir araya gelerek Avrupa'daki ülkelere geziye...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzekereci Egemen Bağış, değişik illerden bir araya gelerek Avrupa'daki ülkelere geziye giden gençleri Ortaköy'deki AB ofisinden uğurladı. Otobüse el sallayan Egemen Bağış, kültür elçisi gençlerin ardından su döktü.
Türkiye'nin çeşitli illerinden bir araya gelen 54 genç, Türkiye'yi Avrupa'da tanıtmak amacıyla İstanbul'dan yola çıktı. 'Gençlik Otobüsü' ile yola çıkan gençlerin ilk durağı Atatürk'ün doğduğu yer Selanik olacak. Gençler daha sonra 12 ülkede değişik geziler yapılarak bazı temaslarda bulunacak.
Yola çıkmadan önce gençler Ortaköy'de AB temsilciliğinin bulunduğu ofisin bahçesinde buluştu. Gençlere destek vermek amacıyla AB Bakanı Egemen Bağış da ofisin bahçesindeki programa katıldı. Uğurlama programı sırasında konuşma yapan Bakan Bağış, "Sizler bu çerçevede çok önemli bir seyahate çıkıyor ve ülkenizi AB ülkelerine daha iyi anlatmak için gönüllü olarak bu yolculuğa çıkıyorsunuz. Çıktığınız bu yolculuk Türkiye'nin muassır medeniyet yolculuğunun ta kendisidir." diye konuştu.
Avrupa'ya giden gençlerin Türkiye ile gittikleri ülkeler arasında köprü kuracaklarını ifade eden Bağış, "Bugün buradan yolcu ettiğimiz 53 AB gönüllümüz rotaları üzerindeki 11 ülke ile Türkiye arasında köprü kuracak, her biri birer Türkiye Büyükelçisi olarak kendi ülkelerini gittikleri ülkelere tanıtacaklar. Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki fiziksel mesafe de Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye bakışındaki mesafe kadar uzun değildir. İşte sizler bu otobüsle kat ettiğiniz fiziksel mesafelerle birlikte, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye bakışındaki bu mesafeyi de kısaltacak, önyargıların kırılması için çok önemli bir katkı vereceksiniz. Bu işi gönüllü olarak yapıyor olmanız, samimiyetle, gönülden bu yolculuğa çıkıyor olmanız inanıyorum ki sizin kat ettiğiniz mesafeyi daha da büyütecek, Türkiye’ye AB sürecinde daha çok mesafe aldıracaktır." ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin AB'ye üye olma yolundaki kararlılığını gördükçe birilerinin bu yola engel koymaya devam edeceğini dile getiren Bağış, "Biz hedefe yaklaştıkça, tünelin ucundaki ışığı gördükçe birilerinin bundan rahatsız olması gayet doğal. Türkiye, tıpkı sizin gibi, bu yolculuğu sorunsuz bir şekilde tamamlama kararlılığımızı gördükçe birileri elbette o yola yeni engeller koymaya, yolda tümsekler açmanın gayreti içine girmeye devam edeceklerdir. İşte o tümsekleri de engelleri de biz sizler gibi AB elçileriyle anlamsızlaştıracağız. Biz hükümet olarak reformları atmaya devam edeceğiz. İşte bakın Avrupa Birliği’nin otobüsü çoktan arıza yapıp yarı yolda kaldı; ama Türkiye, hamdolsun, işte böyle modern, çağdaş otobüslerle yoluna devam ediyor. Eğer Avrupa Birliği bu yolculukta geride kalmak istemiyorsa, Türkiye’nin otobüsünü de kendi filosuna katmak zorunda." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz