Bakan Bağış: “biz Bakanlık Olarak Kendimizi Türkiye’nin Reform Mutfağı Olarak Görüyoruz”

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde ki heyetle...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde ki heyetle Brüksel’e gitti. Bakan Bağış, “Biz bakanlık olarak kendimizi Türkiye’nin reform mutfağı olarak görüyoruz. Biz mutfağın çalışanları olarak gerekli hazırlık çalışmalarını yapıp ustabaşımıza sunuyoruz” dedi.

Egemen Bağış, hareketi öncesi Atatürk Havalimanı VIP salonunda Brüksel’e hareketinden önce basın mensupların sorularını yanıtladı. AB konusunda zor bir mücadele verdiklerini dile getiren Bağış, “Hem Türkiye içerisindeki AB karşıtlarına karşı hem de AB içerisindeki Türkiye karşıtlarına karşı verdiğimiz mücadelede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği bizler için büyük doping oldu. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın asıl amacı Türkiye’de AB yolunda atılan reform adımlarının koordinasyonunu sağlamaktır. Biz bakanlık olarak kendimizi Türkiye’nin reform mutfağı olarak görüyoruz. Biz mutfağın çalışanları olarak gerekli hazırlık çalışmalarını yapıp ustabaşımıza sunuyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Başbakan’ın Avrupa Birliği ve bakanlığa yönelik latifelerini hatırlatan Bakan Bağış, “Başbakanımızın bahsettiği latifeden mesaj alması gereken AB yetkilileridir. ‘Fazla naz aşık usandırır.’ Türkiye Cumhuriyeti gibi güçlü ve dinamik bir ülkeyi bu kadar uzun yıllar beklettikten sonra Türkiye’nin de her zaman bir B, C, D planı olabileceğini kimsenin göz ardı etmemesi gerekir. Tabiî ki Türkiye’nin AB ile olan ilişkileri başka işbirliklerinin alternatifi de değildir. Türkiye doğunun en batılı batının en doğulu ülkesidir” diye konuştu.

AB’nin Suriye konusunda yavaş hareket ettiğinin hatırlatılması üzerine Bağış, AB’nin daha hala bir inşa halinde olduğunu söyledi. AB Suriye ile ilgili iyi niyetlere sahip olduğuna değinen Bağış sözlerini şöyle tamamladı: “Fakat AB bu iyi niyeti uygulayabilecek iradeye sahip değildir. O iradenin oluşması da zamanla gerçekleşecek. Biz AB’nin afet işleriyle sorumlu üyesiyle birlikte Kilis’teki Suriye’den ülkemize sığının kardeşlerimizin yaşadığı kampı ziyaret ettiğimiz de ‘Türkiye’nin gösterdiği insanlığın, yardımların AB tarafından gösterilmemesi, AB’nin Libya konusunda olduğu kadar hızlı hareket etmedi’ şeklinde eleştirilere maruz kaldı. AB şuanda bir akıl tutulması yaşıyor. Bunun en güzel göstergesi de Türkiye’ye karşı sergilenen tavırlardır. Bunları da aşacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz