Bakan Bağış: Burhan Doğançay, Göğsümüzü Kabartan Sanatçımızdı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hayatını kaybeden dünyaca ünlü ressam Burhan Doğançay'ın Türkiye'nin...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hayatını kaybeden dünyaca ünlü ressam Burhan Doğançay'ın Türkiye'nin göğsünü kabartan bir sanatçı olduğunu söyledi.

Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazı öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Egemen Bağış, “Göğsümüzü kabartan bir sanatçımızdı. Bugün üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Parlamentosu’nun farklı binalarında onun eserleri var. Gerçekten değerli ve çok iyi bir insandı. Nur içinde yatsın, mekanı cennet olsun!.” dedi.

Ressam Bedri Baykam ise, “Türkiye evrensel anlamda büyük işler üretmiş büyük usta, arkasında büyük işler bırakmış bir sanatçısını kaybetti. Meslektaş olarak değerli ağabeyimizi kaybettik. Kendisi ile bir arada olma şansını bulmuş bir sanatçı olarak Burhan Doğançay’ın arkasında bıraktığı ölümsüz eserleri Türk sanat ortamının yaşatacağına ve onun ismini ölümsüzlüğe taşıyacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

İşadamı Bülent Eczacıbaşı da, “Çok önemli bir sanatçımızı kaybettik. Burhan Doğançay sanatımızda yeri doldurulması gerçekten zor bir isimdi. Dünya çapında bir başarılı bir isimdi. Eserleri pek çok müzeye girmiş olan bir sanatçımız.Sanatında yenilikler yapmış bir sanatçımızdı.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: