Bakan Bağış: Dünün Kokan Haliç'inde Bugün Yarışlar Düzenleniyor

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Haliç'te düzenlenen kano yarışlarının startını verdi. Bağış, “15...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Haliç'te düzenlenen kano yarışlarının startını verdi. Bağış, “15 yıl önce yanına bile yaklaşılmayan Haliç’te bugün kano yarışları düzenleniyor. Bu durum Başbakanımızın ne kadar vizyonlu olduğunu gösteriyor.” dedi.

Dragon Cup Türkiye 2013 Kano yarışları Haliç'te Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın start vermesi ile başladı. İstanbul’un yanı sıra Adana, İzmir, Ankara, Mersin, Gaziantep ve Samsun’da gerçekleştirilecek organizasyon ile 500’e yakın kurum bir araya getiren ‘Dragon Cup Türkiye’nin’ ilk etabı sabah saat 10.00’da start aldı. İki gün sürecek olan organizasyonlar kapsamında kostüm yarışması ve dans gösterileri gerçekleştirileceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Yarışmalar öncesi Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına konuşan Bakan Egemen Bağış, amatör sporculara destek ve moral vermekten gurur duyduklarını söyledi. Bağış sözlerine şöyle devam etti: “Bugün gerçekten Haliç’te çok enteresan çok heyecanlı bir etkinlik gerçekleşiyor. Kokusundan yanına yaklaşılamayan Haliç’te bugün Kano yarışları gerçekleşiyor. Haliç gerçekten çok farklı duruma geldi. Bu durumda Başbakanımızın vizyonunun bir anlayışıdır. Böyle anlamlı bir gün de tamamen amatör ruhla yarışan takımlarımıza destek vermek için ben de buraya geldim. Spor bizim hayatımızın önemli bir parçası. Futbol maçları izlerken tansiyonumuzun düştüğünü, yükseldiğini görürüz. Bugün ama farklı bir spor gerçekleşecek. Kano sporu gerçekleşecek. Çok güzel bir sloganları var 'Tek kürek tek yürek.' Gerçekten harika bir slogan. Burada yarışacak olan sporcular bunu centilmen bir şekilde gerçekleştirecekler. Sporcularımıza burada moral vermekten destek vermekten gerçekten ben de çok keyif aldım.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz