Bakan Bağış: Lefter'in cenazesinde Türkiye'nin renklerini gördük

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinde Türkiye mozayiğinin ortaya çıktığını söyledi.Fenerbahçe'nin...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinde Türkiye mozayiğinin ortaya çıktığını söyledi.
Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Lefter Küçükandonyadis'in Büyükada'daki Aya Dimitri Kilisesi'nde gerçekleştirilen cenaze törene katılan Bakan Bağış, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Lefter'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da çok sevdiğini dile getiren Bakan Bağış, "Lefter, bir ortak sembol efsanevi futbolcuydu. Avrupa statlarında Türko Lefter diye inlettirirdi. Başbakanımızda kendisini çok severdi. Geçen bizi buraya göndermiş bizde Lefter'i ziyaret etmiştik. Lefter, Türkiye sevdalısı bir vatandaşımızdı. Onun birleştirici özelliği sabah Fenerbahçe Stadı'nda görüldü. Birçok takımdan yöneticiler oradaydı. Yine Rum kilisesinde düzenlenen törende Hristiyan vatandaşlarımızdan daha çok başka dine inanan insanlar buradaydı.Türkiye'nin bütün renklerini burada gördük. Kendisi bize gerçekten Türkiye'nin farklılığını gösterdi." diye konuştu.
Bir gazetecinin "Devlet sanatcısı ünvanı veriliyor, Devlet sporcusu ünvanı verilebilir mi ?" şeklindeki bir sorusuna ise Bakan Egemen Bağış, "Böyle bir konu olursa değerlendiririz. Spor Bakanlığımız bir çalışma yaparsa tabiki düşünülebilir. Ancak unutmayın devletin vereceği sıfatlarla bu sevgiyi kazanamazsınız. Gerçekten bu millet sevdiği insana sahip çıkıyor. İnsanın hayatı boyunca yaptıkları ile oluyor. Lefter'de on numara bir hayat yaşadı. Türkiye'de ona yakışan vedayı gerçekleştirdi." diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü İkinci Başkanı Nihat Özdemir de, "Sabah saatlerinde Lefter için stadımızda görkemli bir tören yaptık. Başbakanımız da geldi. Oradaki coşkunun aynısını Büyükada'da gördük. Fenerbahçe camiasının başı sağolsun." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz