Bakan Bağış: “roman Vatandaşları Sınır Dışı Etmeye Çalışan Avrupalı Siyasetçiler Balık Tutmaya Gönderildi”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendi Roman vatandaşlarını sınır dışı etmeye çalışan siyasetçilerin kendi...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendi Roman vatandaşlarını sınır dışı etmeye çalışan siyasetçilerin kendi halkları tarafından “balık tutmaya” gönderildiğini söyledi.

Bakan Bağış, Taksim Elite World Otel’de düzenlenen Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi’nin kapanış ve ödül törenine katıldı. Ödül töreninde konuşma yapan Bakan Bağış, “Gönüllülük bizim kültürümüzde olan bir şey. Biz göçmen kuşlar için bile vakıf kurmuş milletiz. Bizim kültürümüzü paylaşmak her zaman önemlidir. İnsana zenginliği kazandıkları değil verdikleridir. Üyesi olmaya çalıştığımız Avrupa Birliği 2011 yılını gönüllülük yılı seçmesi sonrası Türkiye‘de de çok ciddi bir bilinç artışına yönlenildi. Çankaya Köşkü’nde bile gönüllülük ile ilgili toplantılar yapıldı. Gönüllü olmak samimi olmayı gerektirir, dertli olmayı gerektirir. ‘Biz komşusu açken tok yatan bizden değildir’ anlayışını benimsemiş peygamberim ümmetiyiz. Türkiye’de farklı kültür inançlar asırlardır birlikte yaşamıştır. Dün Cumhuriyet tarihimizde ilk defa Diyanet İşleri Başkanı, Türkiye’nin patriğini ziyaret etti. Bu da bizim zenginliğimiz açısından önemli bir süreçtir” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin AB yolunda aslında özüne döndüğünü belirten Bakan Bağış, “Çünkü bu İstanbul sokaklarında 800 yıldır camiler kiliseler insanlığa huzur veriyor. Eskiden bu diyaloglar yoktu. Geçtiğimiz ramazan ayında beni en çok duygulandıran olay Türkiye’de 162 farklı inanç grubunun oluşturduğunu 162 vakıf bir araya geldiler. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının onuruna bir iftar yemeği verdiler. Cumhuriyet tarihinde görülmeyen çalışmalar yapıyorlar. Bundan 20 yıl öncesinde ben kürdüm demeye korktuğu vatandaşlarımız ülkemizde devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapıyor. 88 yıl aradan sonra Sümela’da 112 yıl aradan sonra Akdamar’da bizim vatandaşlarımız ibadet yapmaya başladılar. Kat sayı denen insanlık dışına ise hep birlikte son verildi” diye konuştu.

Roman vatandaşları ile ilgili olan “Buçuk kalmasın” projesinin kendisini çok etkilediğini hatırlatan Bakan Bağış şunları söyledi:

“Yıllarca bu ülkede Roman kardeşlerimize buçuk muamelesi yapmaya çalışan zihniyete de son verdiğimiz günleri yaşıyoruz. Avrupa’daki çarpık siyasetçiler ki kendi hakları onları ‘balık tutmaya’ gönderdiler çok şükür. Kendi Roman vatandaşlarını sınır dışı etmeye çalışan siyasetçiler, Türkiye’de 20 bin Roman vatandaş kendi Başbakanlarıyla kucaklaştı. Yeni konut ve yeni mezhep projeleriyle ilgili yeni bilgilere sahip oldu. Türkiye’de artık zihniyetler değişiyor.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: