Bakan Bağış: Tropa Ile AB Süreci Vatandaşların Görüşlerine Açılıyor

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tropa programı ile vatandaşların AB süreci hakkındaki görüşlerini yetkililere...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Tropa programı ile vatandaşların AB süreci hakkındaki görüşlerini yetkililere ulaştırabileceklerini söyledi. Bağış, “AB sürecini bireye ulaştırmak için Microsoft ile önemli bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Artık İstanbulumuz ve 81 ilimizin mesajları, AB reformları ile aynı platformda buluşacak." dedi.

Egemen Bağış, AB Bakanlığı ile Microsoft'un hazırladığı ‘Tropa’ programının tanıtımına katıldı. Bağış, Bakanlığın Ortaköy’deki ofisinde yapılan toplantıda, programı Microsoft yetkilileri ile kamuoyuna tanıttı.

Reklam
Reklam

AB süreci konusunda programın önemine değinen Bağış, “Türkiye ile AB'nin birbirine bir tık ötede olduğu bir dönem geçiyoruz. Dört yıllık AB sürecini Ankara, İstanbul, Brüksel ekseninden çıkarıp, Avrupa'nın tüm bölgelerine, Türkiye'nin tüm bölgelerine, illerine, ilçelerine, mahallerine yayma konusunda büyük bir çabamız vardı. Şimdi bireye ulaştırmak için Microsoft ile önemli bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Artık İstanbul'umuzun ve 81 ilimizin mesajları AB reformları ile aynı platformda buluşacak." diye konuştu.

Programın Avrupa'da da kullanılabileceğini belirten Bağış, “Türkiye’deki platformu açıyoruz. Ama önümüzdeki süreçte farklı dillerde aynı imkanı tanıyan platformlar açılacak. Avrupalıların bizim hakkımızdaki endişelerini dile getirebilecekleri bir imkanı, Microsoft ile tanıyacağız. Tropa ile 76 milyon vatandaşımızı dinleme, onlarla hasbihal edebilme, görüş alıp verme açısından muazzam bir imkan olacaktır. Tropa ile inanıyoruz ki Türkiye karşı kilitlenen zihinler, kararlılığımızla açılacaktır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ortaköy'de ağırladığım konuklara ben bazen şöyle takılıyorum. Buradan yürürseniz 60 metre sonra kiliseye, 100 metre sonra sinegoga, 100 metre sonra camiye ulaşırsınız. Ama ruhani değil fiziki temizlik isteseniz karşımızda Mimar Sinan’ın yaptığı bir hamam bulunmaktadır."

Vatandaşlar, bilgisayar ve telefonda kullanılan program ile AB süreci hakkında görüşlerini mesaj yoluyla yetkililere ulaştırabilecek. Şuan Türkiye’de kullanılmaya başlanılan program yakında Avrupa’da da kullanılabilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: