Bakan Bağış’ın Noel Bayramı Mesajı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Vizyonsuz ve çarpık siyasetleriyle sadece Türkiye’nin üyeliğini...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Vizyonsuz ve çarpık siyasetleriyle sadece Türkiye’nin üyeliğini değil, Avrupa Birliği’nin de çıkarlarını engelleyen yönetimlerle de kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yayınladığı mesajla Hıristiyan aleminin Noel Bayramı’nı kutladı. Bağış mesajında, Ortodoks inancına mensup olanların Jülyen takvimine göre bugün idrak ettikleri Noel Bayramı’nı tebrik ettiğini belirterek, insanlığın barışa, huzura ve esenliğe olan özleminin son bulmasını diledi. Noel’in Türkiye’de yaşayan Hıristiyan vatandaşlar tarafından her geçen yıl daha büyük bir heyecanla idrak ediliyor olmasının Türkiye topraklarının güçlü bir kardeşlik harcıyla yoğrulduğunun göstergesi olduğunu belirten Bağış, “Hükümet olarak 10 yıldır bu kardeşliği daha da güçlendirmek, ülkemizin birlik ve beraberlik atmosferini pekiştirmek için ciddi bir hassasiyet içerisindeyiz. Bu hassasiyetimizin en somut tezahürü Avrupa Birliği sürecinde gerçekleştirdiğimiz reformlardır” dedi.

Reklam
Reklam

“Hükümet olarak, ülkemizdeki farklı inanç gruplarıyla sevgi birlikteliğimizi demokrasi ve özgürlük üzerinde yükseltmekten başka bir gayemiz yok” diyen Bağış, “Çok şükür ki Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde 10 yıldır gösterdiğimiz kararlılık artık farklı inanç gruplarımız tarafından da takdir görüyor ve Türkiye’nin ileri demokrasi kararlılığı daha güçlü yankı buluyor. Artık dünün kelimeleriyle konuşmuyor, hiçbir tabuyu kabul etmiyor ve bütün meseleleri cesaretle, açıklıkla tartışabildiğimiz bir Türkiye tasavvurunu gerçeğe dönüştürmüş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ülkelerini dahi geride bırakan reform hızı ve kararlılıkla Türkiye’de farklı inanç gruplarının meselelerinin hal yoluna koyulması için tarihi adımların beraberinde getirildiğini belirten Bağış, şunları kaydetti:

“1936’dan bu yana çeşitli gerekçelerle el konulan vakıf mallarının iadesi, Sümela’nın 88 yıl, Akdamar’ın ise 112 yıl aradan sonra tekrar canlanması, farklı inanç gruplarıyla diyaloğun sürekli ve düzenli bir zemin kazanması, hükümetimizin gösterdiği hassasiyetin neticesidir. Avrupa Birliği perspektifimizi her daim canlı tutarak, reformlar konusundaki kararlılığımızdan taviz vermeyerek ülkemizin demokratik standartlarını ileriye taşımaya devam edeceğiz. Vizyonsuz ve çarpık siyasetleriyle sadece Türkiye’nin üyeliğini değil, Avrupa Birliği’nin de çıkarlarını engelleyen yönetimlerle de kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesile ile Kıbrıs Rum halkının da Noel’ini kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Hıristiyan aleminin Noel Bayramı'nı kutluyor, tüm dünyaya barış, esenlik ve mutluluk getirmesini diliyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz