Bakan Bağış’tan Ab’ye Çağrı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’ye çağrıda bulunarak, “Geç olmadan Türkiye ile...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB’ye çağrıda bulunarak, “Geç olmadan Türkiye ile bütünleşmenizi tamamlayın. Bırakın; İstanbul’un ruhu, Türkiye’nin dinamizmi ve gücü sorunlarınızı çözmenize yardımcı olsun” dedi.

Bakan Egemen Bağış, Türk Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen 'Bölgesel Avrupa Proje Festivali'nin açılışına katıldı. Törende konuşan Bakan Bağış, “AB sürecinde gerçekleşen projelerin, vatandaşımızın hayatına bizzat dokunan, hayatlarını güzelleştiren projelerin sergilendiği çok önemli 40 projeyi bir arada değerlendirme imkanını buluyoruz. Bu projeler, Türkiye’de devam eden ve bugüne kadar gerçekleşmiş olan on binlerce projeden sadece 40 tanesi. Kendi içlerinde bir rekabet yok ama hepsinin amacı Türkiye’nin daha müreffeh, daha demokratik, daha şeffaf, daha saygın bir ülke olmasına katkı vermektir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Pusulası bozulmuş, rotası kaybolmuş gemilerin karaya oturması son derece muhtemeldir” diyen Bağış, AB’ye çağrıda bulundu. Bağış, “Geç olmadan Türkiye ile bütünleşmenizi tamamlayın. Bırakın; İstanbul’un ruhu, Türkiye’nin dinamizmi, gücü sizin sorunlarınızı çözmenize yardımcı olsun” ifadelerini kullandı.

Bağış, insanların birbirlerini olduğu gibi kabul etmek durumunda olduğunun altını çizerek, “Bu topraklarda farklı etnik kökenlere sahip insanlar olarak, farklı inançlara sahip insanlar olarak, farklı siyasi görüşlere ve farklı futbol takımlarına, renklere gönül vermiş insanlar olarak birlikte yaşıyoruz ve birlikte yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Bakan Egemen Bağış, konuşmasının ardından okulların stantlarını gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: