Bakan Bağış'tan istişare toplantısı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı yöneticileri ile istişare toplantısı yaptı....

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Bakanlığı yöneticileri ile istişare toplantısı yaptı.
Bağış başkanlığında bakanlıkta gerçekleşen toplantıya, Türkiye’nin AB giriş sürecini takip eden bakanlık bürokrat ve yöneticileri katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Bağış, yeni bir çalışma dönemine girdiklerini ve bu dönemde bakanlık çalışanlarından en üst düzeyde bir çalışma temposu beklediğini ifade etti. Avrupa Birliği Bakanlığı’nın, Türkiye için çok önemli bir bakanlık olduğunu aktaran Bağış, Türkiye'nin, AB’ye giriş sürecinde söz konusu bakanlığın öncü rol oynayacağını bildirdi.
AB’nin içinde bulunduğu sıkıntılar gözönüne alındığında, Türkiye’nin çok önemli bir yerde durduğunu söyleyen Bağış, ‘’AB’nin içinde bulunduğu sıkıntıların aşılmasında Türkiye’nin çok önemli bir rolü olacaktır.’’ dedi.
Bağış, bunu sadece kendilerinin dile getirmediğini, dün Ankara’yı ziyaret eden İspanya Başbakanı Jose Luis Rodrigues Zapatero’nun dillendirdiğini belirterek, ‘’İspanya Başbakanı bile Türkiye’nin durumunu en güzel şekilde özetlemiş ve ülkemize yönelik dışardan bakışı ortaya koymuştur.’’ diye konuştu. AB ülkelerinde, Türkiye’ye karşı her geçen gün yaklaşımların daha olumlu hale geldiğini kaydeden Bağış, ‘’Türkiye’nin duruşu daha iyi anlaşılmaktadır.’’ şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz