Bakan Başesgioğlu'dan "prim" açıklaması

ANKARA (İHA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, yeni sosyal güvenlik yasasında tartışmalara sebep olan ve çalışan emeklilerden kesilmesi öngörülen yüzde 33.5'lik prim kesintisinin aşağı çekilmesi konusunda bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda sigortalının ölümü halinde hak sahiplerine ölüm aylığı bağlanması için 5 yıl sigortalılık süresi ve en az 900 gün prim ödenmesiyle ilgili Sosyal Sigortalar Kanunu ile Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkında kanun tasarısı ele alındı ve yapılan müzakerelerin ardından tasarı kanunlaştı.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, bir milletvekilinin sorusu üzerine, kamuoyunda 'tek çatı' olarak adlandırılan ve 2007 yıl başından itibaren yürürlüğe girecek Sosyal Güvenlik Yasası'nda tartışmalara sebep olan çalışan emeklilerden yüzde 33.5'lik prim kesintisinin düşürülmesi konusunda bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Bakan Başesgioğlu, "Yüzde 33.5 primin düşürülmesi konusunda bir çalışmamız var" ifadelerini kullandı. Bakan, konu üzerinde bürokratların çalışma yaptığını, diğer bakanlıkların görüşünün de alınarak bir karara varılacağını ifade etti.