Bakan Bayraktar: Afet Riskini Azaltmayı Hedefliyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehirlerdeki bina stokunun yenilenmesi, enerjiyi savuran binalardan kurtarılması ve...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, şehirlerdeki bina stokunun yenilenmesi, enerjiyi savuran binalardan kurtarılması ve afet riskinin azaltılması doğrultusunda ciddi bir gayret içinde olduklarını söyledi.

Bakan Bayraktar, Trabzon Belediyesi Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dünyanın hem çevrecilik hem de şehircilik yönünden geldiği konumu dikkatle takip ettiklerini belirterek, “İnsanlarımızın dünyayı daha iyi kullanma, daha iyi koruma veya kullanırken koruma trendinin daha iyi öne çıkması için Kuzey Kutbu'ndaki buzulların erimesinin durdurulması için derelerin, denizlerin, havanın ve toprağın daha temiz olması, atıkların daha bilimsel şekilde bertaraf edilmesi noktasında Bakanlığımızda çalışmalar yapılıyor. Diğer kanatta ise şehirlerimizin fotoğraflarının güzelleştirilmesi, teknik altyapının tamamlanması, bina stokunun yenilenmesi, enerjiyi savuran binalardan kurtarılması ve afet riskinin azaltılması doğrultusunda ciddi bir gayret içindeyiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Dünyanın demokrasiye geçmek, demokrasiyle idare edilmek zorunda olduğuna vurgu yapan Bakan Bayraktar, demokrasinin içselleştiği ülkelerde seçilerek gelen idareciler veya bürokratlar çalışmadığı ve üretmediği taktirde o ülkenin kalkınamayacağına kaydetti. Demokrasiyle idare edilen ülkelerde resmi kanattaki yetkililerin, o ülkelerin gelişmesinin lokomotifi olduğuna dikkat çeken Bayraktar, “Özel sektör bir şey yapamaz. Anahtar devlette. Özel sektör teşvikleri, ruhsatları, izinleri, kredileri oradan alacak. Onun için devlet sektöründe imzası, sözü geçerli konumda olan insanlarımız denetleyerek milletin, yatırımcının, özel sektörün hizmetinde olmalı.” diye konuştu.

Devletin yargı, güvenlik ve denetim olmak üzere üç temel görevi olduğuna değinen Bayraktar, şöyle devam etti: “Denetim hepsinden daha önemli. Denetim kaliteyi, üretimi getirir. İtmeden, kakmadan denetim, yardım ederek denetim. 'Bugün git, yarın gel' mantığını bizim elimizin tersiyle itmemiz lazım. 'Problemleri çöz gel' diye vatandaşa söylemekten vazgeçmemiz lazım. Vatandaş, özel sektör geldiği zaman problemlerini çözüp, işini tamamlayıp kendisini memnun edecek şekilde göndermemiz lazım.”

Reklam
Reklam

Bakan Bayraktar, konuşmasının ardından, Trabzon Belediyesi Meclisi tarafından fahri hemşehrilik beratı verilen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'a beratını takdim etti. Türk Dünyası Mühendis Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci'ye beratı ise Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: