Bakan Bayraktar, “hayalimdeki Çevre Ve Yeşil Kamera” Sergisinin Açılışına Katıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Türkiye’de sanayi-çevre, kullanma-koruma dengesi konusunda Bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Türkiye’de sanayi-çevre, kullanma-koruma dengesi konusunda Bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları var. Gerek yasaların yeniden dizayn edilmesi gerekse yönetmeliklerin modern dünya ve bilimsel dünya ile bütünleştirilmesi konusunda son aşamaya geldik” dedi.

Bakan Bayraktar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara sokaklarında çalışan çocuklar ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı’nın (TÜKÇEV) resim ve atık malzemelerden ürettiği

Reklam
Reklam

maketlerin gösterildiği “Hayalimdeki Çevre ve Yeşil Kamera” adlı sergi açılışına katıldı. TBMM’de görücüye çıkan sergide bir konuşma yapan Bakan Bayraktar, dünyada saniyeleşme ve şerleşmeni artmasıyla birlikte çevreye duyarlılığı artırdığını söyledi Bayraktar, “Bugün çevreyi en çok kim kirletti? Bunun tahminin yapacak olursak, bugün çevre konusunda duyarlı olan Batı Avrupa ülkelerinin neler yaptığını biliyoruz. Fakat Türkiye olarak Türkiye’nin geldiği konjonktür olarak daha çok çevre bilinciyle bütünleştiğimizi söyleyebilirim. Bugün ABD; Hindistan’a Çin’e baktığımızda ekonomik anlamda bizden daha iyi ülkelere baktığımızda Türkiye olarak Batı Avrupa ülkelerini gösterdiği duyarlığı, aldığı kararlara, Türkiye’nin taraf olduğu sözleşmelerde de taraf olmadığı sözleşmelerde de son derece duyarlıdır” dedi.

Türkiye’nin çevre bilincinin geliştirilmesi konusunda çok ciddi adımlar attıklarını belirten Bayraktar, “Gelişen dünyada emisyon havaya verilmesin diye neler yapabiliriz? Bu doğrultuda duyarlılığın artırılması konusunda fabrikaların bilincinin artırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’nin tamamında atık suların atılmaması konusunda çalışıyoruz. Unları çok ciddi çetelesini tutuyoruz. İnşallah önümüzdeki 1-2 sene içerisinde bunun semeresini göreceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çevre bilincin konusunda çocukların eğitilmesine önem verdiklerini kaydeden Bakan Bayraktar, “Türkiye’de şehir-çevre dengesini, sanayi-çevre dengesini, kullanma -koruma dengesi konusunda bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları var. Gerek yasaların yeniden dizayn edilmesi gerekse yönetmeliklerin modern dünya ve bilimsel dünya ile bütünleştirilmesi konusunda son aşamaya geldik. Dünyada neler yapılıyor, çevre dernekleri çevreci kuruluşlar neler yapıyorlar nasıl çalışıyorlar bunları tek tek inceliyoruz” dedi.

Çevreci ortamın oluşturulması ve emisyon hacminin azaltılması konusunda bilimsel çalışmalar yaptıklarını dünya ölçeğinde laboratuvarlar kurduklarını belirten Bayraktar, Marmara Bölgesi gibi sanayinin yoğun olduğu bölgelerde hava ölçüm istasyonlarını bir bir artırdıklarını ve bunları modernize ettiklerini söyledi. Türkiye’nin temiz kıyı noktasında dünya ile yarışır hale geldiğini kaydeden Bayraktar, “Avrupa’nın birçok ülkesinin kıyısından daha temiz noktaya geldik” dedi.

Bayraktar, konuşmasının ardından sergini açılışını yaptı ve sergiyi gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: