Bakan Bayraktar: Riskli Alanlarda Yapılacak Binalar Eski Sisteme Tâbi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, riskli alanlarda yapılacak binaların, nerede olursa olsun eski sisteme...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, riskli alanlarda yapılacak binaların, nerede olursa olsun eski sisteme tâbi olacağını söyledi. Bayraktar, “Yeni sistemde KDV 150 metrekareye kadar alanlarda yüzde 1, daha büyüklerde yüzde 18 olarak alınacak.” dedi.

Bakanlığına bağlı birimlerde yapılan çalışmaları yerinde incelemek ve bir dizi açılışa katılmak üzere Muğla’ya gelen Bakan Bayraktar, Akçaova Köyü Camisi'nde cuma namazı kıldı. Çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Bayraktar, “Bütün kentsel dönüşümlerde, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında 6306 sayılı kanun kapsamında yapılacak riskli alanlarda, riskli yapıların bulunduğu alanlarda ve rezerv yapı alanlarına yapılacak binalar, nerede olursa olsun eski sisteme tâbi. Bu durum, kentsel dönüşüme çok ciddi katkı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: