Bakan Bayraktar: Samsun'daki Olay Nedeniyle Son Derece Üzüntülüyüm

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsun'un Canikli ilçesinde meydana gelen sel felaketinde TOKİ konutlarında...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsun'un Canikli ilçesinde meydana gelen sel felaketinde TOKİ konutlarında 6 kişinin boğularak ölmesini nedeniyle çok üzgün olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatmak amacıyla Bursa’ya gelen Bakan Bayraktar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Bursa’nın kentsel dokusunu görmek ve yapılan hazırlıkları incelemek için şehre geldiğini belirten Erdoğan Bayraktar, öncelikle Samsun’da yaşanan üzücü olaya değindi.

Samsun’da selde 8 vatandaşın kaybedildiğini hatırlatan Bayraktar, “Onlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Üzücü bir olay. Bu da bir afet. Afet deyince yüzde 60 deprem kastediliyor ama bunun yanında sel, çığ, heyelan, yangın gibi tabiat olayları da var. Karadeniz Bölgesi'nde de bu tür afetler oluyor maalesef. Bu gece de Samsun’da bir olay oldu. Son derece üzüntülü olduğumuzu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Bursa’da bugüne kadar yapılacak olan yeni konutlarla birlikte 24 bin konuta ulaştıklarını hatırlatan Bayraktar, bunların bir kısmının afet, bir kısmının kentsel dönüşüm, bir kısmının da afet konutu olduğunu kaydetti. Yeni yasa ile birlikte Bursa’ya çok ağırlık vereceklerinin altını çizen Bakan Bayraktar, şu bilgileri verdi: “Marmara Bölgesi nüfusumuzun çok önemli bölümünü barındıran bir yer. Sanayi, ticaret, nüfus burada ve burası birinci derecede deprem bölgesi. Bursa, Kocaeli, İstanbul’un büyük bir bölümü birinci derece deprem bölgesi, İzmir’de öyle. Bu bakımdan bu şehirler bizim için çok önemli. İstanbul’u, Bursa’yı ve İzmir’i çok önemsiyoruz. Burada depremle ilgili ofis de kurmak için hazırlıklarımız var. İncelemeler yapıyoruz.”

“SEFERBERLİK DURUMU İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

‘Benim evim hazır, gelin kentsel dönüşüm yapın’ diyenden başlayacaklarını vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti: “İnşallah Bursa’da seferberlik durumu içerisinde, hep beraber, halkla dayanışma içinde, gönüllülük esasını öne çıkarmak suretiyle, halkımızın, sivil toplum örgütlerinin katlımı ile kentsel tasarım konusunda tüm aktörleri, üniversiteleri işin içine katmak suretiyle, halkımızla bütünleşerek, rıza esasına dayalı, en hazırlıklı hangi belediyemizse, vatandaşlardan ‘bizim evimiz hazır, gelin dönüşüm yapın’ diyen kim varsa oradan başlamak suretiyle Bursa’ya da çok ciddi ağırlık vereceğiz. “

Reklam
Reklam

Gemlik ilçesinde kayalık bölgelere kaymak gerektiğinin altını çizen Bakan Bayraktar, Bursa merkezde de konutların üçte birinin elden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan Bayraktar, “Bunların birçoğu 99’dan önce yapılmış. Oradaki deprem yönetmeliğine göre dizayn edilmiş, enerji bakımından yalıtımı olmayan, modern hayatın gerektirdiği sosyal donatıları olmayan, konfor olmayan binalar. Bunların ciddi şekilde elden geçirilmesi lazım.” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz