Bakan Bayraktar, Samsun’daki Sözlerinin Çarpıtıldığını Söyledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sel afetinin yaşandığı Samsun’da incelemeleri sırasındaki ‘Hadi gidelim yağmur...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, sel afetinin yaşandığı Samsun’da incelemeleri sırasındaki ‘Hadi gidelim yağmur yağıyor’ sözlerine açıklık getirerek, “Ben vatandaş ıslanmasın diye gidelim dedim. Ben yağmurda ıslanmaktan korkmam, şemsiye bile kullanmam. Ben köylü çocuğuyum” dedi.

Giresun Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar, Samsun’daki “Hadi gidelim yağmur yağıyor” şeklindeki sözlerine açıklık getirdi. Bayraktar, “Ben o sözleri vatandaşlar için söyledim, bizim şemsiyemiz vardı, yağmurdan bize bir şey olmaz ki. Ben kalabalıktaki vatandaşlar ıslanmasın diye öyle söyledim. Her şeyi böyle menfi düşünmemek lazım. Bunu böyle yansıtan medya. Ben köylü çocuğuyum, yağmurdan, çamurdan korkmam. Orda geyik gibi çamurun içerisinden, dereden nasıl atladık koşuyorduk. Ben yağmurda şemsiye bile taşımam, yağmurda ıslanırken birisinin şemsiye tutmasını da kabul etmem. Çoğu zaman yağmurda ıslanırım bile. Sel afetinden dolayı acımız büyük. Allah böyle acıları vatanımıza, milletimize göstermesin. Biz insanlarımız ölmesin diye nasıl mücadele ederiz buna bakıyoruz. Japonya 9 şiddetine dayanıklı binalar yaptı ama tsunami geldi, 30 bin insanını kaybetti. Bu acıyı, bu kayıpları hiçbir şey geri getirmez ve hiçbir mazeret bunlar için söylenemez ama 6 tanede yolda öldü. Sel geldi, yolda arabasıyla giden adamı denize attı. Bunun sorumluluğu da bizim, o insana da bizim bakmamız, ilgilenmemiz lazım. Onun için değerli arkadaşlar bu afetlerde biz bu afetin yaralarını nasıl sarabiliriz, Samsunumuzun acısını nasıl dindirebiliriz buna bakmak lazım. Ama hatalı varsa onun da mutlaka cezasını çekmesi lazım” dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Bayraktar’a Giresun Valisi Dursun Ali Şahin tarafından fındık rozeti ve vazo hediye edildi. Daha sonra basına kapalı kısa bir görüşme yapıldı. Bakan Bayraktar, görüşmenin ardından Şebinkarahisar ilçesinde düzenlenecek Ceviz Festivali’ne katılmak üzere valilikten ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: