Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Tonya'da 250 milyon dolarlık yatırımla kurulacak çimento fabrikasının bölgede istihdam adına atılan en önemli adım olacağını ve böylece Trabzon’a 2 bin 500 kişilik istihdam sağlayacaklarını söyledi.
Trabzon ile ilgili yaptıkları çalışmaları değerlendiren Bakan Bayraktar, "Trabzon Türkiye'nin stratejik, jeopolitik, siyasi olarak en önemli illerinden biri. Bu gelişmişlikten payını almak durumunda ki biz bunu hem hükümet hem de bakanlığımız nezdinde sağlamak durumundayız ve de sağlıyoruz. Bu konuda çok ciddi projelerimiz var. Trabzon'da istihdamın, farklı turizm alanlarının artması ve Trabzon'u farklı şehir yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Tonya'da kurulacak çimento fabrikası istihdam adına atılan en önemli adım olacaktır. Vakfıkebir ilçemiz de buradan gerekli olan payım alacaktır" dedi.
Çimento fabrikasının 250 milyon dolarlık yatırımla kurulmasının planlandığını anlatan Bakan Erdoğan Bayraktar, Vakfıkebir'de de çok büyük bir liman oluşturacaklarını açıkladı. Limana gümrük de getirmek suretiyle, toplamda yaklaşık 2 bin 500 kişilik istihdam sağlayacaklarını aktaran Bayraktar, "Sadece fabrikada, gümrüklerde, limanda çalışan değil, oradaki beton santralleri sistemiyle ve kurulan diğer sistemlerle çok güzel bir yatırım yapmış olacağız" şeklinde konuştu.
Trabzon'un lojistik merkezi yapılması noktasındaki çalışmaların yanı sıra kenti bir eğitim üssü ve sağlık üssü yapmak için bugüne kadar iyi çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bayraktar, "Hükümetimiz döneminde, 10 yıllık süre içinde Numune Hastanesi yenilendi, yine ağız ve diş sağlığı hastanesi kısa sürede yapılıp bitirilecek” diye konuştu.
“TRABZON İLİM YUVASI OLACAK”
Trabzon'daki üniversite sayısını artırmayı amaçladıklarını kaydeden Bayraktar, şunları söyledi:
“Trabzon'u gerçekten bir ilim yuvası, bir üniversite merkezi yapma yönünde ciddi çalışmalarımız bulunuyor. Trabzon'umuzun gelişmesi, kalkınması, gençlerimizin daha iyi eğitim alması için, yoğun bir çalışma içindeyiz. Diğer tüm çalışmalar, demiryolu projeleri belli bir noktaya geldi, bizdekiler bitti, yakında proje ihalesine çıkartılacak. Tren yolu için gerçekleştirilen fizibiliteler bitti. Proje aşamasında ve yakında bu proje ihaleye çıkarılacak."
Trabzon ile Akçaabat'ı birleştirmek için bin 200 metre uzunluğunda tünel çalışması yürütüldüğünü ifade eden Bakan Erdoğan Bayraktar, "Bu tünel bittiği zaman Trabzon ile Akçaabat tamamen birleşir. Fotoğrafın bütününe bakıldığında, Akçaabat ile Trabzon'un bütünlüğünden oluşan bir büyükşehir görebiliriz. Kısaca merkezi 400 bin ila 500 bin kişilik nüfusa sahip olacak, her şeyi ile kendine yeterli olan bir büyükşehir haline gelecek. Trabzon, bunu layıkıyla yerine getirecek bir il olmakla birlikte, bizim buna siyasi bilgi, kültür ve ekonomik olarak gücümüz yeter. Bunun altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz" ifadesini kullandı.
Trabzon’da yayla ve kültür turizminde atak yapmayı amaçladıklarını belirten Bakan Bayraktar, bu çerçevede havaalanına yakın bir bölgede iki tane otel ihalesi yapıldığını aktardı. Bu otellerin beş yıldızlı olacağı, yine özel sektörün Boztepe'de bir otel yapma girişimi bulunduğunu ileten Bayraktar, "Zannediyorum belediyenin de bu bağlamda bir otel projesi çalışmalar var. Yine özel sektörün, özelden arsa alarak otel yapma girişimleri de bulunuyor. Yaklaşık beş yıl içinde dört tane daha beş yıldızlı otele kavuşacağız. Kısaca turizme ağırlık vermek için Trabzon'da çok ciddi bir gayret var" diye konuştu.
“TRABZONLU NEREDE YAŞARSA YAŞASIN TRABZONLUDUR”
Türkiye'de başarılı olan birçok Trabzonlu’nun bulunduğunu kaydeden Bakan Bayraktar, 'Trabzon Türkiye'nin sanat, bilim, siyasi hayatına,
sosyal dokusuna, kültürel dokusuna oldukça fazla etki eden bir il. Bir Trabzonlu nerede hangi ilde yaşarsa yaşasın, Trabzonludur yani memba, derenin başı burasıdır. Dolayısıyla Trabzonlu, Trabzon'a yardımını Trabzon'un içinden de yapar, Trabzon'un dışından da yapar. Ben de görevim gereği Trabzon'un hem içindeyim hem de dışındayım, aslında başka illerde olduğum zamanlarda bile Trabzon'un dışında olamayacak kadar içindeyim. Çünkü biz Trabzon'u hep içimizde büyüttük, içimizde mamur ettik, içimizde yaşattık. Burada Türkiye'nin gelişmesi için, Trabzon'un gelişmesi için, bizim ayrımcı siyaset yapmaya hakkımız yok; biz burada ilimiz için, vatanımız için, siyaset dışı hareket etmek zorundayız. Trabzon'un gelişmesi için ilk önce birlik beraberliğin sıkı bir şekilde sağlanması gerekmektedir. Esasen Türkiye son 10 yıldır ciddi bir kalkınma içinde. Bu kalkınmanın gereği olarak yollarımızda da, binalarımızda, şehirlerimizde ve çevremizde çok ciddi değişiklikler var. Ülke paralelinde, evvela ülkemiz nereye giderse, Trabzonlunun da bu gidişatta ön saflarda bulunması gerekir. Bu bağlamda ben de bir Trabzonlu Bakan olarak, Trabzonlunun siyasetçisi olarak üzerime düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye hazırım."
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz