Bakan Bayraktar:BM Genel Sekreter Yardımcısı Grynspan'ı kabul etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Kalkınma Programı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı ve Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı Rebeca Grynspan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Bakan Bayraktar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın, yoksullukla mücadele ve bin yıl kalkınma hedeflerine uygun olarak sürdürülebilir insani gelişmeyi desteklemek gibi önemli bir amacı olduğunu söyledi.

‘Binalarda enerji verimliliği’, ‘iklim değişikliği’ ve ‘sürdürülebilir kentler’ konularında Bakanlıkla yürütülen, yürütülecek olan projelerin önemli bileşenler ve hedefler içerdiğine değinen Bakan Bayraktar, kalıcı organik kirleticiler ile deniz-kıyı ekosistemleri alanlarındaki proje işbirliğinin önemli olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çevre, enerji, bina gibi boyutları ile 'sürdürülebilir kentleşme ve çevre' alanında ve korunan alanlar ve biyoçeşitlik konularındaki projeler ile halkımıza ve ülkemiz sınırlarındaki biyoçeşitliliğe fayda sağlamaktadır. İklim değişikliği eylem planı, ulusal bildirim, bütünleşik kentsel gelişme stratejisi ve eylem planı, demo bina, koruma alanları, paydaşlarda kapasite artırma gibi somut ürünler, ortak projelerimizin başlıca çıktıları arasında yer almaktadır.”

BM Genel Sekreter Yardımcısı Rebece Grynspan ise BM Kalkınma Programı'nın çok yaygın bir faaliyet alanına sahip olduğunu ve çevre sürdürülebilirliği, enerji verimliliği gibi konularda çok önemli faaliyetleri olan en BM kurumu olduğunu söyledi.

Grynspan, “Şehircilik alanındaki katkılarınızı biliyorum, tabi her şey yeni baştan yapılıyor olsaydı işiniz daha kolaydı, ama ne yazı ki öyle değil, var olan binaları ortamları daha iyi hale getirmeye çalışmak tabi ki çok daha zorlayıcı bir şey olacaktır.”

Reklam
Reklam

Toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanı sıra BM Genel Sekreter Yardımcısı ve Kalkınma Programı (UNDP) Başkan Yardımcısı Rebeca Grynspan, UNDP Mukim Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski, UNDP Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Program Yöneticisi Katalin Zaim ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadioğlu da katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz