Bakan Bayraktar’dan Gazetecilere “cuma” Esprisi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, katıldığı bir programda “Çalışıyorsak cuma namazını erteleyebiliriz” diyen gazeteci...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, katıldığı bir programda “Çalışıyorsak cuma namazını erteleyebiliriz” diyen gazeteci Abbas Güçlü’ye Temel fıkralarından birini hatırlatması tüm salondakileri güldürdü.

Marmara Belediyeler Birliği ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle ortaklaşa düzenlediği “Medya ve Halkla İlişkiler Boyutuyla Kentsel Dönüşüm Sempozyumu”nun ilk oturumunda Bakan Bayraktar ile gazeteci Abbas Güçlü arasında yaşanan ilginç diyalog tüm salondakileri güldürdü. İlk oturumun moderatörü gazeteci Mehmet Ali Birand “Arkadaşlar bugün cuma salonun yavaş yavaş boşaldığını görmek istemiyorsak tempoyu arttıralım” diyerek gazeteci Abbas Güçlü’ye söz verdi.

Reklam
Reklam

Abbas Güçlü, “Sayın Bakan gittiği zaman burada hiç kimse kalmayacak. Kuran-ı Kerim’de onca ayet var en büyük ibadet çalışmaktır. Bizde burada şarkı, türkü söylemiyoruz çalışıyorsak cuma namazını da erteleyebiliriz. Kazası yok ama kazandığın sevap işlediğin günahtan daha fazlaysa eğer burada şu ana kadar anlatılan bu çok günah bir olaysa oturup çalışarak da sevap kazanabiliriz” dedi.

Bunun üzerine Bakan Bayraktar, gazeteci Abbas Güçlü’ye Temel fıkralarından birini hatırlatarak, "Bir gün bizim Temel’e sormuşlar. Neden cuma namazına gitmiyorsun? diye. O da ya çok kalabalık oluyor ben cumartesi günleri gidiyorum demiş” demesi üzerine salonda bulunan herkes kahkahaya boğuldu.

Bakan Bayraktar’ın fıkrası üzerine Abbas Güçlü de, “En büyük ibadet çalışmaktır diye ayetimiz varsa biz çalışmaktan kaçmayalım. Bütün gün ibadet edilerek sorunlar çözülmez onu da yaparız onu da” diye cevap verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz