Bakan Çağlayan Dubai'ye gidecek

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dubai'de düzenlenecek 2. Yıllık Yatırım Toplantısı'na katılacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Dubai'de düzenlenecek 2. Yıllık Yatırım Toplantısı'na katılacak.

Ekonomi Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, toplantıda küresel yatırım imkanları ile ülkeler arası yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi ve kolaylaştırılmasının ele alınacağı belirtilerek, toplantıya çok sayıda ülkeden devlet başkanı, başbakan ve bakan düzeyinde katılımın söz konusu olacağına yer verildi.

"Küresel Büyümenin Sağlanması ve Dönemsel Ekonomik Krizlerin ve Daralmaların Önlenmesi Açısından Ekonomik Entegrasyonun ve İşbirliğinin Anahtar Rolü" konu başlığının toplantının ana temasını oluşturulacağı aktarılarak, toplantıya dair şunlar kaydedildi:

Reklam
Reklam

"Bakan Çağlayan, 30 Nisan'da Dubai'ye gidecek. 1 Mayıs'da toplantının 'Açılış Oturumu'na katılacak. Ardından Bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek olan 'Tartışma Paneli'ne iştirak ederek, Türkiye'nin yatırım ortamı ve olanaklarıyla ilgili bilgi verecek. Çağlayan, programın öğleden sonraki bölümünde 'Bakanlararası Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılarak, burada katılımcı ülkelerin bakanlarına bir konuşma yapacak. Bakan Çağlayan, buradaki temasları sırasında ayrıca, Dubai Emiri ve BAE Başbakanı Şeyh Mohammed bin Rashid Al Maktum'un da aralarında olduğu yetkililerle ikili görüşmeler gerçekleştirecek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: