Bakan Çağlayan, G-20 Ekonomi-Ticaret Bakanları toplantısına katılacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 18-20 Nisan'da Meksika'daki G-20 Ekonomi-Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında ikili ve çok...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 18-20 Nisan'da Meksika'daki G-20 Ekonomi-Ticaret Bakanları Toplantısı kapsamında ikili ve çok taraflı görüşmeler gerçekleştirecek. Bakan Çağlayan, 19 Nisan'da G-20 Ekonomi-Ticaret Bakanları Toplantısı’na katılacak. Dünya ticaretinin yüzde 80’inden fazlasını temsil eden ülkeleri bir araya getiren G-20 bünyesinde ve Meksika dönem başkanlığında gerçekleştirilen 'G-20 Ekonomi-Ticaret Bakanları Toplantısı, G-20 üyesi ülkeleri ilk kez bu düzeyde bir araya getirecek.

Program çerçevesinde Bakan Çağlayan, 'korumacılıkla mücadele' temel vurgusu etrafında, bu toplantı gündemini teşkil eden, ticaret, büyüme ve istihdam arasındaki ilişki, küresel değer zincirleri, Dünya Ticaret Örgütü kapsamındaki çok taraflı ticaret müzakerelerinin ilerletilmesi gibi hususlardaki görüş ve değerlendirmelerini, küresel krizle mücadelede başarılı olan Türkiye’nin perspektifinden diğer meslektaşları ile paylaşacak.

Reklam
Reklam

Çağlayan, büyüyen Türkiye ekonomisinin arkasındaki temel nedenleri de katılımcılara aktaracak. Bakan Çağlayan, Meksika ziyareti kapsamında ayrıca başta Meksika Ekonomi Bakanı Bruno Ferrari olmak üzere, aralarında Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Anand Sharma ve Güney Kore Ticaret Bakanı Bark Taeho’nun da bulunduğu mevkidaşları ile bir dizi ikili görüşme gerçekleştirecek. Muhatabı bakanların ülkeleri ile Türkiye arasındaki dış ticaretin geliştirilmesi yolunda atılması gereken adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunacak olan Çağlayan, söz konusu görüşmeler, ihracatçıların anılan ülke pazarlarına girişte karşılaştıkları olası problemlerin gündeme getirilmesi imkanını da sunacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: