Bakan Çağlayan: Hedeflediğimiz rakamları bal gibi yakalarız.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye'nin 2023 yılı için hedeflediği rakamları yakalayacağını söyledi. Bakan Çağlayan, 'Anadolu'da...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Türkiye'nin 2023 yılı için hedeflediği rakamları yakalayacağını söyledi.

Bakan Çağlayan, 'Anadolu'da Yarın Toplantıları'nda yaptığı konuşmada, Türkiye ve Gaziantep'in ekonomik durumuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Şehitkamil Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde Gaziantep Sanayi Odası(GSO)'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve ana teması 'Yarına Bakış' olarak belirlenen toplantıda kentin ekonomik, sosyal, kültürel, sanatsal, eğitsel, teknolojik, çevresel ve toplumsal durumu ele alındı.

Reklam
Reklam

Bölgedeki iş adamlarının bir araya geldiği toplantının açılışında GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve Gaziantep Valisi Erdal Ata birer konuşma yaptı.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı konuşmada, Gaziantep'in çok önemli bir şehir olduğunu ifade etti. Bakan Çağlayan, "Bu nedenle bu tür toplantılar da burada yapılıyor. Gaziantep'in geldiği noktayı, kalkınmayı yabancı basın yayın organları da ele alıyorlar." dedi.

Ankara Sanayi Odası Başkanlığı yaptığı dönemden bu yana Gaziantep'i iyi takip ettiğini belirten Bakan Zafer Çağlayan, şunları söyledi: "Eskiden sanayi denildiğinde akla gelen Adana ve Kayseri gibi illerin yanı sıra artık Gaziantep de geliyor. Gaziantep'in en az devlet desteği alan kentlerden ama özel sektörüyle ve kendi çabasıyla çok önemli bir marka olmuş bir kenttir. Toplantının adı çok önemli; Anadolu'da Yarın. Bunu değerlendirmek için geçmişi de söylemek gerekiyor. Ben Ankara Sanayi Odası Başkanı iken sormuşlardı. Yarını nasıl gördüğümü sormuşlardı. Ben de '10 dakika sonrasını göremiyorum' demiştim. Çünkü kriz ortamında Türk lirası çok büyük değerler kaybetmişti. Önümüzü göremiyorduk. Türkiye'de bu ortamdan 10 yıl sonra ihracat 36 milyar dolardan 135 milyar dolara yükselerek cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdı. Küresel bir krizin yaşandığı bu dönemde Türkiye'ye dışarıdan sermaye girişi var ve büyüme rekorları kırıyoruz. Küresel kriz ortamında Avrupa ekonomisi allak bulak iken 2011'in ilk 9 ayında büyüme rekoru kırdık. Türkiye artık geçmişten ders almış ve 2023 hedefine 500 milyar dolarlık ihracat koymuştur. Bu rakamları bal gibi yakalarız. Türkiye çağ atladı. Gaziantep de 2023 hedeflerinde çok önemli bir güç. Ayrıca Türkiye'nin çevresinde sorunlar yaşanıyor. Suriye bunlardan biri. Dilerim bu sorunlar Suriye halkının beklentileri doğrultusunda, bu sıkıntılar son bulur."

Reklam
Reklam

BAKAN ŞAHİN: ANALİZLER YAPIP AİLELERE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni kazandığı için İstanbul'a gittiğini ancak önce yurt bulamadığını anlatan Şahin, bu nedenle geri döneceği gün kuyumculuk yapan babasının meslektaşlarının yanında kalarak dönmediğini kaydetti. Eğitim hayatının ardından iş hayatı ve siyasetle ilişkisini aktaran Şahin, kadınların çalışma hayatına katılımını sağlamak için de çaba gösterdiklerini vurguladı.

'Kadının çalışması için kocasından izin alması gerektiğini düşünen çok sayıda kişi' olduğunun hatırlatılması üzerine Şahin, "Ben 22 yıllık evliyim ve bu tür şeyler karşılıklı anlaşmaya bağlıdır. Kimse kimseye karışmamalıdır. Çalışma hayatımda eşimin çok desteğini gördüm. Özel sektörde yoğun çalıştık. Fedakârlık gerektiriyor. Bunu yaptığınız zaman, aile ve iş hayatını uyumlu hale getirdiğinizde sorun olmaz. İş hayatı ile aile hayatını uyumlu hale getirecek, insanlara esnek çalışma kolaylıkları sunacak modeller oluşturuyoruz. Güçlü kadın, güçlü erkek, güçlü çocuk. Ailenin güçlü olması için çalışıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Kadına yönelik şiddete karşı yapılan yasal düzenlemeleri değerlendiren Şahin, "Aile ve Sosyal Hizmet Destek Uzmanlığı uygulaması kapsamında analizler yapıp ailelere çözüm üreteceğiz. Bunun için 7 bin personel alacağız. Şiddetle Mücadele Merkezi kuracağız. İzleyeceğiz, takip edeceğiz, destekleyeceğiz. Şiddetle mücadeleye hız veriyoruz. Bir çok yerde pilot çalışmalara başladık." diye konuştu.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep sanayi ve ekonomisi hakkında bilgi verdi. Gaziantep'in en fazla ihracat yapan dördüncü il olduğunu kaydetti. Konukoğlu, Gaziantep'te 5 bin 12 işletmenin 180 bin çalışanıyla Türkiye'ye üretim yaptığını birçok alanda da lider olduğunu anlattı. Konukoğlu, Gaziantep'in 2023'de hedefinin 30 milyar dolar ihracat ve 350 bin kişiye istihdam sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

ÖZYEĞİN: ANADOLU'NUN BANA KATKISINI İADE ETMEYE ÇALIŞTIM

FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin de 'Türkiye'nin Girişimci Yatırımcıları' konusunu ele aldı. Özyeğin, Gaziantep'in kendisi için ayrı bir yeri olduğunu söyledi, iş deneyimlerini ve iş hayatında karşılaştıklarını anlattı.

Reklam
Reklam

Özyeğin, şunları söyledi: "Burada olduğum için çok mutluyum. Her Anadolu şehrinin benim için ayrı bir yeri vardır. Gaziantep'in benim bankacılığımda çok önemli bir yeri var. Pamukbank Genel Müdürü iken Gaziantep'e geliyordum. Her çalıştığım bankada Gaziantep'e büyük ilgi gösterdim. Bu bankalar Gaziantep'e en çok kredi veren bankalar oldu. Bu çok özel bir ilişkiydi. Anadolu'nun bana katkısını ben de iade etmeye çalıştım. Antep'te girişimci denildiği zaman aklıma ilk Sani Konukoğlu geliyor. Onu anmam gerekiyor. O çok özel bir girişimciydi. Girişimcilik ruhunuzu geliştirin. Ayrıca ben hayatımda yaptığım her şeyi insana değer verdiğim için yaptım.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz