Bakan Çağlayan: Mayıs Ayında Işsizlik Oranında Tarihi Bir Rekor Bekliyorum

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nisan ayında ekonominin 813 bin kişilik istihdam oluşturduğunu belirtkerek, işsizlik rakamlarının...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Nisan ayında ekonominin 813 bin kişilik istihdam oluşturduğunu belirtkerek, işsizlik rakamlarının da yüzde 9 ile Nisan ayları içindeki en düşük düzeyine gerilediğine vurgu yaptı. Çağlayan, Mayıs ayında işsizlik oranında tarihi bir rekor beklediğini kaydetti.

Ekonomi Bakanı Çağlayan, işsizlik oranına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisinin büyümesinin lokomotifi olan ihracatın, aynı zamanda işsizliğin azalmasında da öncü görev üstlendiğine dikkat çekti. Türkiye ekonomisindeki olumlu gelişmelerin her alanda ortaya çıkmaya devam ettiğini aktaran Çağlayan, şunları ifade etti:

Reklam
Reklam

"İlk çeyrek büyüme rakamları, 6 aylık ihracat artış rakamları, cari açıkta yaşanan azalma, enflasyonun gerilemesinin ardından bugün de işsizlik rakamlarında kaydedilen olumlu gelişmeler Türkiye ekonominin dünyada yıldız ekonomi olduğunu bir kez daha göstermektedir. 2012 Nisan ayı işsizlik rakamı geçen yılın nisan ayına göre 0,9 puan azalarak yüzde 9’a geriledi. Geçen yılın aynı dönemine göre işsiz sayısındaki 212 bin kişi azalma var. Nisan 2012’de yüzde 9 olan işsizlik oranı Nisan ayları içinde bugüne kadar görülen en düşük işsizlik oranıdır. Nisan ayı işsizlik oranı OVP’de belirtilen yüzde 10,4’lük oranın yüzde 1,4 daha altında gerçekleşmiştir. 2011 yılının ilk 4 ayında işsizlik ortalaması yüzde 11 iken 2012 yılı 4 aylık dönemde yüzde 9,9 olmuştur. Yaz aylarında yaşanacak canlanma ile şimdiye kadarki en düşük işsizlik oranı olan yüzde 8,8’den daha düşük bir işsizlik oranı yakalanacaktır. Bunu Mayıs ayında görebiliriz. Bugün açıklanan verilere göre tarım dışı işsizlik oranı yüzde 11,1 ile şimdiye kadarki en düşük düzeyine indi. Bu oranın gelecek aylarda daha düşük oranlarda gerçekleşmesini bekliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: