Bakan Çağlayan: “merkez Bankası Faizi Düşürmekte Geç Kaldı”

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 5’e düşürmesiyle ilgili olarak, “Merkez Bankası...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 5’e düşürmesiyle ilgili olarak, “Merkez Bankası geç kaldı ama şu anda yapmış olduğu uygulama doğrudur. Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle beraber bundan sonrasında biraz iç piyasamızı kuvvetlendirmek zorunda olduğumuzu ortaya koyacağız” dedi.

Bakan Çağlayan, Hilton Otel’de gerçekleştirilen “İstanbul Zirvesi”ne katıldı. Burada toplantı sonrası soruları yanıtlayan Bakan Çağlayan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 5,50'den yüzde 5'e indirdiğini basın mensuplarından öğrendi.

Reklam
Reklam

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “‘Hele şükür’ kelimesi yeter zannediyorum, başka bir söze gerek var mı bilmiyorum. Tabii borçlanma koridoru da daraltılmış bildiğim kadarıyla. Ben bunları söylediğim zaman bazıları ‘Bakan çıktı Merkez Bankası'na talimat veriyor’ diyor. Arkadaş ben söylemeyeyim de kim söylesin? Bunun sıkıntısını ben yaşıyorum, ben görüyorum” dedi.

Merkez Bankası’nın geç vermiş olduğu bir karar olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, “Merkez Bankası geç kaldı ama şu yapmış olduğu uygulama doğrudur. Bir sene öncesine gidin söylemiş olduğum tarihle bugünkü tarihine bakın dünyada ve Türkiye’de fark eden bir şey yok. Bu kadar beklemeye gerek yoktu. Ümit ediyorum ki inşallah biz de Merkez Bankası’nın faiz indirimiyle beraber bundan sonrasında biraz iç piyasamızı kuvvetlendirmek zorunda olduğumuzu ortaya koyacağız. Bugün yapılan geçen sene yapılmış olsaydı işsizliğimiz tek haneli rakamlarda olacaktı. Şimdi gelmiş olduğumuz seviyeyi önemsiyorum. Kararı geç kalmakla beraber doğru ve olumlu buluyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: