Bakan Çağlayan: Milletin parasını kendi namusumuz gibi koruduk

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bazı ülkeler nakavt olma durumuna geldiyse ve Türkiye olarak biz dimdik...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Bazı ülkeler nakavt olma durumuna geldiyse ve Türkiye olarak biz dimdik ayaktaysak, bunun nedeni milletin parasını kendi namusumuz gibi korumamızdır." dedi.
Ekonomi Bakanı Çağlayan, Mersin’de Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği'nde (MESOB) esnafla bir araya geldi. Burada esnafın sorunlarını dinleyen Çağlayan, millete hizmetkar olmak parolasıyla yola çıktıklarını kaydetti. Türkiye'nin yaptıklarını ve yapacaklarını göğsünü gere gere anlattığını ifade eden Çağlayan, "Dünyada ekonomik krizler yaşanırken, biz iddialı hesaplar yapıyoruz. Bulunduğumuz yerde duramayız. Hep ileriye gitmeliyiz." diye konuştu.
Bulundukları coğrafyanın buna müsait olduğunu dile getiren Çağlayan, "Allah öyle bir coğrafya vermiş ki, ülkesine, birlik ve beraberliğine sonuna kadar inanmış öyle güzel bir milletimiz var ki ve Allah öylesine güzel esnaf ve müteşebbis vermiş ki, bu ülke yapmasın da kim yapsın? Elimizde imkânımız var. Bu imkânları en iyi şekilde kullanmalıyız. Geçmişte devraldığımız Türkiye iyi değildi, ama şimdi yeni yeni bir şeyler oturmaya başladı. Bizden sonra gelen nesil, inşallah bizim bulduğumuz Türkiye gibi bir ülke bulmaz. Bunun için hepimiz gece gündüz koşturuyoruz." şeklinde konuştu.
Görevlerini greydere benzeten Çağlayan şunları kaydetti: "Biz hükümet olarak sizlerin önündeki engelleri açıp, engellere takılmadan 2023'e ulaşmasını sağlayacağız. Bizler sizleri bürokrasiye boğma hakkına sahip değiliz. Benim esnafım, sanayicim, söylüyor. Hayretlerle dinliyorum. Kanunu bu hale getiren bürokratlar utansın. Esnafım işini yapacak, taksisini kullanacak. Onları bürokrasiyle uğraştırmayacaksın. Esnafın yapacağı iş, ekmek üretmek, saç tıraş etmek. Bunlar Başbakanın sözü. Asla işadamını, tüccarı bürokrasiye boğmayın diyor. Heyetim var, bürokratım var. Gelen konuya bakar, talimatı veririm. Bürokratın da talimatı uygulaması lazım. Ama bürokrat topu sahada içinde gezdirip 90 dakikayı bekliyorsa, kırmızı kartı da gösteririm.''
Avrupadaki bir çok ülkenin ekonomik sıkıntılarla boğuşurken Türkiye’nin dimdik ayakta olduğunu aktaran Çağlayan şunları kaydetti: "Bazı ülkeler nakavt olma durumuna geldiyse ve Türkiye olarak biz dimdik ayaktaysak, bunun nedeni milletin parasını kendi namusumuz gibi korumamızdır. Bugün krizde olan ülkelerin başının belası olan konular, 2001'deki bizim sorunlarımızdı. Eğer bu kriz, 2001 Türkiye'sinde olsaydı ne olurdu biliyor musunuz? Biz sizlerden kesilen vergilere halel getirmedik. Kabadayılığımız, babayiğitliğimiz buradan geliyor. Allah nazardan korusun."
Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MESOB Başkanı Talat Dinçer’inde konuşma yaptığı programın sonunda Bakan Çağlayan'a ahilik kaftanı giydirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz