Bakan Çağlayan muhalefete yüklendi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, "Krizin hangi konuda Türkiye'yi neyin, nasıl etkileyeceğini çok net görüyor, biliyoruz. Siz bakmayın birilerinin kalkıp da siyaset yapma uğruna 'Kriz var. Türkiye'de bir şey yapılmıyor. Türkiye'de hükümet uyuyor' diyenlere. Bunu muhalefet yapan, özellikle buralara gelip siyaset yapanlara söylüyorum. Onların hayalleri bile bizim yaptıklarımızı anlayacak kapasitede olamaz" dedi.

İzmir Kültürpark Uluslararası Fuar Alanı'nda düzenlenen Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (ESİDEF) 2. İş Geliştirme Platformu'ndaki stantları ziyaret eden Bakan Çağlayan, organizasyon kapsamında gerçekleştirilen toplantıda iş dünyasına seslendi. Çağlayan, konuşmasında krize karşı hükümetin gerekli önlemleri almadığı yönündeki iddialara ve eleştirilere cevap verdi. Muhalefetin krizi kullanarak siyaset yaptığını söyleyen Bakan Çağlayan, şöyle konuştu:
"Krizin hangi konuda Türkiye'yi neyin, nasıl etkileyeceğini çok net görüyor, biliyoruz. Siz bakmayın birilerinin kalkıp da siyaset yapma uğruna 'Kriz var. Türkiye'de bir şey yapılmıyor. Türkiye'de hükümet uyuyor' diyenlere. Bunu muhalefet yapan, özellikle buralara gelip siyaset yapanlara söylüyorum. Onların hayalleri bile bizim yaptıklarımızı anlayacak kapasitede olamaz. Bunu söylemek için ihracat yapıp, o ihracatın sıkıntısını, zevkini yaşamak, yanında üç tane adam çalıştırıp onun sigortasını, maaşını ödeyecek babayiğitlik gerektirir. Geleceksin, ortalığı boş bulacaksın, siyaset yapma uğruna bu ülkeyi sıkıntıya sokacaksın."

Reklam
Reklam

"KRİZ EDEBİYATI YAPIYORLAR" Muhalefeti kriz edebiyatı yapmakla suçlayan Bakan Çağlayan, "Kriz edebiyatı yapıldıkça, ilk olarak sizin ayaklarınıza sıkılır. Kriz edebiyatı ortada gezdikçe insanlar tüketim taleplerini ertelemeye başlarlar, alışverişi keserler. Avrupa, Amerika'nın karşı karşıya kaldığı durum budur. Bu ülkede kimse kriz tellallığı yapmasın. Ne uğruna? Siyaset uğruna. Her şey güllük gülistanlık anlamında söylemiyorum. Pazar daraldığı için, kaynak bulmada sıkıntı yaşandığı için, bulunan kaynakların da maliyeti, faizleri
yüksek olduğu için reel sektörümüz etkilenecektir. Siz muhalefet yapma uğruna ekonomiyi baltalamak isteyenlerin sözleriyle bizim söylediklerimizi yan yana koyun, tartın. Hangisi ağır basıyorsa o tarafta yer alın. Ne yaptığımızı, yapacağımızı biliyoruz. Hayallerimiz 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokmak" dedi.

İHA