Bakan Çağlayan Şehitler Abidesi'ni Ziyaret Etti

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi'ni ziyaretinde, “Çanakkale ruhunu anlamak,...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi'ni ziyaretinde, “Çanakkale ruhunu anlamak, Türkiye’deki ruhu anlamaktır” dedi.

Çanakkale’deki toplantının ardından helikopterle Şehitler Abidesi'ne giden Bakan Çağlayan, burada vatandaşlarla görüştü. Amerika’dan şehitliği gezmeye gelen bir aileyle görüşen Çağlayan, gurbetçi ailenin, “Türkiye, Amerika’dan ekonomik açıdan daha iyi” demesinden mutlu olduğunu söyledi.

Bakan Çağlayan, abide önünde yaptığı açıklamada, “Çanakkale, yeri geldiğinde Türkçenin, Kürtçenin, Lazcanın, Çerkezcenin, Boşnakçanın, Arapçanın vatancaya, imancaya döndüğü kardeşliğin adıdır. Çanakkale hangi dinin güftesiyle söylenirse söylensin, notaları hepimiz için ortak olan kardeşlik şarkısının adıdır. Çanakkale, etnik kökenlerine ve inançlarına bakılmaksızın herkesi bir ve beraber yaptı, birbirine kardeş yaptı. Çanakkale bunun için önemli. Çanakkale ruhunu anlamak, Türkiye’deki ruhu anlamaktır” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Çağlayan, her ırktan insanın aynı mezar taşı altında yattığını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Taşlarda Türk, Kürt, Laz, Arap yazmıyor. Mezar taşlarında ‘Ruhuna el-Fatiha’ yazıyor. Bizim hepimizin dedeleri, kendi toprakları için burada can verdi. Çanakkale’de tek bir millet olduğumuzu dünyaya ilan ettik. Buradaki şehitlerin kemiklerinin sızlamasına izin vermeyiz, veremeyiz, vermemeliyiz. Bizim birlik ve beraberliğimize, kardeşlik ve değerlerimize göz dikenler işte bu ruhu tahrip etmeye çalışıyor. Bu ortak paydalarımızı unutturmaya, yok etmeye çalışıyorlar. Terörü de bu uğurda bir araç olarak kullanmak istiyorlar. Bu ruhtan uzaklaşıp tespih taneleri gibi dağılmamızı, gönüllerimizdeki kardeşliğin yerini, kin, düşmanlık ve garezin almasını istiyorlar.”

Çanakkale ruhunun bugün için de önemli olduğunu söyleyen Çağlayan, “Kuruluşunda Çanakkale olan bir vatanı kimse bölemez. Hamurunda Çanakkale olan bir milleti kimse birbirine düşüremez. Ruhunda Çanakkale olan bir milleti kimse terörle sindiremez. Şehitlerimiz tüm varlıklarıyla, 'Çanakkale geçilmez' dedi. Biz de bugün tüm benliğimizle, 'Birlikten, beraberlikten, vatandan ve kardeşlikten geçilmez' diyoruz. Geçmişinde Çanakkale gibi ruhunu, gönlünü ve beynini şarj edecek bir destanı olan bir milletin çözemeyeceği hiçbir mesele, baş edemeyeceği hiçbir güçlük yoktur. Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler hepsi Türkiye’dir. Çanakkale’de nasıl birlik olunduğunu gördük. Zaten şehitler canlıdır. Eminim ki onların ruhu bizi izliyor. Burada şehit düşen Muşlusu, Şırnaklısı, Vanlısı, Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen şehit Mehmetçik, hepsi bir ağızdan, ‘Bizim ruhumuzun şad olması için barışı ve kardeşliği savunun” diyor. Biz onların kemiklerini sızlatmayacağız. Bu ülkede kardeşliğin pekiştirilmesi için canla başla çalışacağız. Hepimize görevler düşüyor. Kürt'üyle, Türk'üyle demokrasiden yana olan herkese ortak bir vatan için ortak sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Çağlayan, Şehitler Abidesi'nde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra geldiği gibi helikopterle bölgeden ayrıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: