Bakan Çağlayan: Türkiye ekonomisi kaya gibi sağlam

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ekonomik verilerine bakıldığında kaya gibi sağlam ve dimdik bir yapıya...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin ekonomik verilerine bakıldığında kaya gibi sağlam ve dimdik bir yapıya sahip olduğunu söyledi.
AK Parti Genel Merkezi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ekonomik gelişmelere ilişkin toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çağlayan, dünya piyasalarında yaşanan dalgalanmanın beklenen bir gelişme olduğunu kaydetti. Yaşananlardan Türkiye adına endişe etmediklerine vurgu yapan Çağlayan, “Kuşkumuz yok, çünkü biz, diğer ülkelerle mukayese edilmeyecek kadar ekonomisi son derece güçlü, ekonomik temelleri, parametreleri güçlü bir ülkeyiz.” dedi.
Türkiye'nin faizleri, enflasyonu düşüren bir ülke olduğunu aktaran Çağlayan, dünyada hem enflasyonu düşüren, hem büyümeyi ciddi manada gerçekleştiren bir ülke olarak Türkiye'nin şu anda model bir ülke olduğunu anlattı. Türkiye'nin küresel bir oyuncu olarak gelişmelerden bir şekilde etkileneceğini de ifade eden Çağlayan, en fazla ihracat pazarlarının daralması şeklinde etkilenme yaşanacağını aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz