Bakan Çağlayan'dan 23 Nisan Kutlaması

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği 'çağdaş muasır medeniyet seviyesine' ulaşmanın, milletin...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği 'çağdaş muasır medeniyet seviyesine' ulaşmanın, milletin topyekün zenginleşmesi ile mümkün olacağını söyledi.

Çağlayan, '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' münasebetiyle yaptığı açıklamada, 23 Nisan 1920 tarihinin, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ düsturuyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu, İstiklal Mücadelesi’nin milletin birlik ve beraberlik içinde kazanılacağının tarihe altın harflere yazıldığı bir gün olduğunu belirtti. 23 Nisan 1920’de İlk Meclis’te alınan kararlarla hem Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın meşalesini yakıldığını hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığını hatırlatan Çağlayan, "Millet adına yetkiyi ancak milletin kendisinin kullanacağının tescillendiği 23 Nisan'ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünün küçükleri, geleceğimizin teminatı olan çocuklara armağan etmesi genç nesillere ne kadar güvendiğinin kanıtıdır. Çünkü bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacak, her alanda Türkiye’yi yönetecek, Türkiye’nin geleceğini şekillendireceklerdir. Bugünün çocukları yarının cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanı, doktoru, hakimi, öğretmeni, işadamı, sanayicisi, ihracatçısı olarak Türkiye’nin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasında etkin rol oynayacaklardır" dedi.

Reklam
Reklam

Milli egemenliğin kabul edildiği 23 Nisan gününün 93. yılında Türkiye'nin her alanda cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılına ve geleceğe doğru emin adımlarla rotasında devam ettiğini vurgulayan Çağlayan, şöyle devam etti; "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak, 500 milyar dolar mal, 150 milyar dolar hizmet ihracatı gerçekleştirmek, 2 trilyon dolar GSMH’ya ulaşmak ve kişi başına 25 bin dolar milli gelire sahip olmak hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. Biliyoruz ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize hedef gösterdiği ‘çağdaş muasır medeniyet seviyesine’ ulaşmak milletin topyekün zenginleşmesi ile mümkün olacaktır. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için döşenen taşlar, çocuklarımıza daha parlak bir gelecek hazırlamak için atılan adımlardır. Atılan bu adımlar, bugünün küçükleri olan çocuklarımızın, zirveye ulaşmasında yol gösterici olacaktır."

ÖKTEN'İN AÇIKLAMASI

AK Parti Mersin Milletvekili ve Diş İlişkiler Başkan Yardımcısı Çiğdem Münevver Ökten ise yaptığı açıklamada, "Bu anlamlı günü büyük bir coşkuyla ve gururla kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz" diye konuştu. Atatürk'ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı anlamlı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesinin, çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesi olduğunu dile getiren Ökten, "Çocuklarımız bizlerin en değerli varlığıdır. Bizler geleceğimiz olan çocuklarımızın daha güzel, daha barış dolu bir dünyada yaşaması için çalışırken, çocuklarımız da tarihine ve Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman sahip çıkarak onlara olan güvenimizi boşa çıkarmayacaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: