Bakan Canikli: Esnafımıza Verdiğimiz Kredi 15 Milyara Ulaştı (2)

'PATATESTE İTHALAT SÖZ KONUSU DEĞİL' Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Niğde'de katıldığı Ahilik Haftası törenlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomi

'PATATESTE İTHALAT SÖZ KONUSU DEĞİL'
Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Niğde'de katıldığı Ahilik Haftası törenlerinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin patates fiyatının artmasıyla ilgili yaptığı "Patates üreticide 1 lira iken pazarda 5 lira. İthalat yaparak spekülatörlere dünyanın kaç bucak olduğunu göstereceğiz" açıklaması hatırlatılan Canikli, bu açıklamanın patates stokçuları için yapıldığını belirterek şunları söyledi:
"Patateste ithalat söz konusu değil. Biz bu açıklamayı stokçulara karşı bir hamle olarak yaptık. Bir silah olarak kullanıldı. Stokçular fiyatın yükselmesini beklerse ben de ithalat silahımı çekerim ama geçici olarak. Yani piyasanın düşmesi amacıyla yapıldı ama şu anda gerek kalmadı. Hem Bakanlığımızın hem de yeni ürünlerin gelmesiyle şu an normale döndü."
AVM'LER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Yeni açılacak Alış Veriş Merkezleri "Yeni açılacak AVM'ler için uygulanacak bütün kriterleri belirleme noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgeye bir AVM kurulacaksa, öncelikle o bölgenin ekonomik potansiyelinin müsait olması ve böyle bir ihtiyacın ekonomik gerekçelerle ortaya çıkmış olması gerekir. Bu kural dikkate alınmazsa hem aşırı rekabet hem de şehircilik açısından başka yan etkiler ortaya çıkar. Altını çizmek istediğimiz kriter bölgenin ekonomik potansiyeli, yani yeni bin ekonomik talep ortaya çıkmadan alış veriş merkezi kurulursa atıl yatırım ve kaynak israfı olur. Ayrıca o bölgenin ulaşımından tutun insan yaşam kalitesini etkileyecek her türlü kriter alış veriş merkezlerinin kurulamasından dikkat alınacak kriterlerdir. Bunları sınırlandırmakta mümkün değildir, bu çok dinamik ve değişken bir süreç. Kriterlerin önceliği ve önemi zaman içinde değişiklik gösterebiliyor. Şu an itibariyle belli başlı kriterler belirlenmiş durumda detay üzerinde çalışmalar devam ediyor. Daha sonra bu çalışmaları bakanlar kuruluna takdim edeceğiz. Bakanlar kurulu gerekli gördüğü değişiklikleri, düzenlemeleri yaparak bu kuralı hayata geçirecek ve artık AVM'ler şehrin mimarı yapısını dikkate alan, gelişimini göz önünde bulunduran, ekonomik potansiyelini hesaba katan sağlık, ulaşım gibi faktörleri dikkate alan kurallar bütünlüğü içerisinde zapturapt altına alınmış olacak."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: