Bakan Çavuşoğlu: Bu (Katar) Krizin Çozümü Için Herkes Cumhurbaşkanımızı Arıyor

– DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar kriziyle ilgili, “Bu sorunun çözümü için de herkes cumhurbaşkanımızı arıyor ve bu sorunun çözümü

– DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar kriziyle ilgili, “Bu sorunun çözümü için de herkes cumhurbaşkanımızı arıyor ve bu sorunun çözümü için gece gündüz çalışmalar devam ediyor. Lider ülke olarak bu sorunu da bayramdan önce çözeriz ve bayrama da bayram tadında İslam dünyası girer” dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediyesi ile Gazipaşa Belediyesi tarafından Gazipaşa Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programına katıldı. İftara, Gazipaşa Kaymakamı Nurullah Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve diğer kamu kurumlarının temsilcileriyle yaklaşık 7 bin kişi katıldı.
Bakan Çavuşoğlu alana geldiğinde yoğun ilgiyle karşılandı. Vatandaşla selamlaşarak sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, iftarın ardından bir de konuşma yaptı.
“TÜRKİYE ARTIK MAZLUMLARIN YANINDA”
Bakan Çavuşoğlu, “Müslüman dünyasına, İslam dünyasına baktığımız zaman sorunlar var, zor şartlarda kalan insanlar var. Evlerini terk etmiş insanlar var. Mazlumlar var. Güçlü Türkiye artık mazlumların yanında, kimseyi yalnız, kimsesiz bırakmıyor. Kimsesizin vicdanı oluyor, sesi oluyor ve yardım elini her nerede olursa ulaştırıyor. Ramazan ayında da dünyanın neresinde olursa olsun nerede bir mazlum varsa oraya yardımlarımızı ulaştırıyoruz” dedi. Katar krizine de değinen Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:
“HERKES CUMHURBAŞKANIMIZI ARIYOR”
“Şimdi de Körfez bölgesinde bir sıkıntı var. Katar’la 4 ülke arasında yaşanan sıkıntı. Bu sıkıntının çözülmesi için gece gündüz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan samimiyetle çalışıyor. Türkiye, İslam dünyasının İslam işbirliği zirve başkanıdır. Bu başkanlığı sayın cumhurbaşkanımız yürütüyor ve sayın cumhurbaşkanımız her zaman, her yerde olduğu gibi haklıyı, doğruyu söylüyor ve haklının yanında oluyor. Bu sorunun çözümü için de herkes cumhurbaşkanımızı arıyor ve bu sorunun çözümü için gece gündüz çalışmalar devam ediyor. Lider ülke olarak bu sorunu da bayramdan önce çözeriz ve bayrama da bayram tadında İslam dünyası girer diye düşünüyorum.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz