Bakan Çelik: Bu bayram çifte mutluluk yaşıyoruz

Bursa - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yarın yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Reformuyla ilgili olarak, "Bayramı yaşarken, Türkiye'nin sosyal güvenlik hayatında yıllardır beklediği bir düzenlemeyi de bu bayram içinde yürürlüğe koyuyoruz. Dolayısıyla çifte mutluluk yaşadığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

Bakan Çelik, Bursa Valiliğinin Heykel semtindeki tarihi binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde Ramazan Bayramı'nın gerek siyasal gerek sosyal hayata barış ve huzur getirmesini, yeni beyaz, berrak bir sayfaya vesile olmasını temenni etti.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı için bu bayramın ayrı bir önemi olduğuna dikkati çeken Çelik, "Bayramı yaşarken, Türkiye'nin sosyal güvenlik hayatında yıllardır beklediği bir düzenlemeyi de bu bayram içinde yürürlüğe koyuyoruz. Dolayısıyla çifte mutluluk yaşadığımızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu'na ilişkin dile getirilen endişe ve eleştirilerin hatırlatılması üzerine, bu değerlendirmeleri çok sağlıklı bulmadığını ifade etti. Çelik, şöyle konuştu:

"Bu sistem çok farklı bir sistem. Bu sistem çerçevesinde bu yasayı düşünmenin doğru olduğu düşüncesindeyim. Bugünkü, yani bir önceki sistemle mukayese ederek, sosyal güvenliğe anlam kazandırmak çok zor. Bunun mantalitesi farklı, yarın itibariyle yürürlüğe girecek olan yasanın bakış açısı mantalitesi çok farklı. Onun için bu tür yanlışlıklar da bu dönemlerde olmakta. Yasa yürürlüğe girdikten sonra mutlaka eksiği gediği olabilir, çünkü gerçekten dev bir yasa. O çerçevede değerlendirirsek ve katkı anlamında değerlendirmeler gelirse mutlaka onları da süreç içinde değerlendiririz. Ama şu an itibariyle yasanın özü itibariyle olaya bakılmadığı için ben tüm o yaklaşımları sağlıklı bulmuyorum."

Reklam
Reklam

AA