Bakan Çelik: Deprem bölgesindeki işçilerin maaşlarını 6 ay ödeyeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu’nda her bakanın Van’da meydana gelen depremin...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu’nda her bakanın Van’da meydana gelen depremin ardından üzerine düşen sorumluluğu yaptığını belirtti. Çelik, kendilerinin de deprem bölgesindeki vatandaşların sigorta pirim borçlarının 1 yıl ertelenmesi kararı aldığını kaydetti. Depremden sonraki 3 aylık oluşacak primleri de 1 yıl ertelediklerini açıklayan Bakan Çelik, “Kısa çalışma ödeneği çerçevesinde de şartları uygun olan işletmeler, işçilerin 1 -3 -6 aylık işçilerin ücretlerini 500 -1.200 bin lira arasındaki ücretlerini ödeme imkanımız var. Bunun süresini Bakanlar Kurulu'nda da uzatabiliriz. İlave bir önlem alma talebi oluşursa da bu konuda kararlar alma imkanına sahibiz.” dedi.

Reklam
Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Almanya Federal Cumhuriyeti Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma, Uyum ve Sosyal İlişkiler Bakanı Guntram Schneider ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul etti. Almanya’dan gelen heyetle toplantı yapmadan önce basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Faruk Çelik, Van’da meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu.

1999 ÖNCESİNDE YAPTIRILAN BİNALAR ELDEN GEÇİRİLMELİ
Açıklamalarında, Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, burada esas alınması gereken konunun deprem sonrası ortaya çıkan bu tahribatın düzeyi olduğuna işaret etti. Türkiye’nin hala konuyu algılayışında ve alt yapı ile inşaat sektörlerinde çeşitli sorunların olduğunun altını çizen Bakan Çelik, özellikle 1999 sonrası yapıların durumun çok kötü olduğu ifade etti. 1999 yılı öncesi binaların mutlak suretle elden geçirilmesi gerektiğinin belirten Çelik, “Bunu hep birlikte yapmamız gerekiyor. Sadece Van bölgesi değil, tüm Türkiye için 1999 öncesi yapılara çare bulmamız gerekiyor. Bu ölümlerin depremlerde gerçekleşmemesi için. Üzücü olan, bu taraftır. Ekonomik anlamda sorunlar telafi edilebilir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz