Bakan Çelik: Hastalar mağdur olmayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç alım protokolünde eczanelerle uzlaşma aşamasına geldiklerini açıkladı....

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ilaç alım protokolünde eczanelerle uzlaşma aşamasına geldiklerini açıkladı. Çelik, mevcut protokolün de devam ettiğini ve anlaşmada boşluk oluşmayacağını dile getirerek, “Hastalar mağdur olmayacak.” sözü verdi.

AK Parti Grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, ilaçta yaşanan krizle ilgili değerlendirmeler yaptı. Eczanelerin, iskontalarla ilgili taleplerinin bulunduğunu ifade eden Çelik, ''Bugün görüşmeler neticesinde uzlaşacağımızı düşünüyorum. Onlar da iyi niyetliler'' dedi. Reçete başına iskontolarla ilgili eczanelerin talepleri bulunduğunu söyleyen Çelik, cirosu çok düşük 10-12 bin eczane olduğunu bunlara yönelik çalışmalar yapılabileceğini belirtti. Çelik, ''Bunların yüzde 50 oranında olduğunu söyleyebilirim. Çok sayıda eczane olmasından dolayı da sıkıntı var. Bunlara dönük iskontalarda düzenleme yapılabilir. Onlar da uzatmaktan yana değil. 3 yıl geçti ve o protokol devam ediyor. Boşluk olmayacağını söyleyebilirim'' diye konuştu.

Reklam
Reklam

SANAL SENDİKACILARLA İŞLER YÜRÜMEZ

İş kolu istatistiklerinin yayınlanmasıyla gerçek sendikacı sayısının ortaya çıkacağını belirten Çelik, ''3 milyon 200 bin üye görünüyor; ki bunların çoğu sahte. 30 yıldır değiştirilemeyen tek yasa. Neden sanal üyelerle çalışma hayatını sürdürelim. Binde 5 kriterini uygulayacağız ancak mevcut yetkilerini almış sendikalara süre verilecek'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz