Bakan Çelik: Kıdem Tazminatı'nın kaldırılması gibi bir gündemimiz yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kıdem Tazminatı’nın kaldırılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Çelik, Kıdem...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kıdem Tazminatı’nın kaldırılacağı yönündeki iddiaları yalanladı. Çelik, Kıdem Tazminatı'nın kaldırılmasının gündemlerinde olmadığını belirtti.
Çalışma Bakanı Çelik, Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen yüksek lisans programlarından mezun öğrencilerin diploma töreni ile 2011-2012 eğitim-öğretim sezonu açılış töreni öncesinde gazetecilerin gündeme dair sorularını cevapladı.
Kıdem Tazminatı'nın kaldırılacağı yönündeki iddiaların aktarılması üzerine Faruk Çelik, "Kıdem Tazminatı konusunun hükümetimizin programında ne şekilde yer aldığı herkes tarafından biliniyor. Ama bunun kaldırılması gibi bir gündem maddemiz yok. İkincisi, otuz kırk yıldır tartışılan, Kıdem Tazminatı gibi bir konuda ancak sosyal çevrelerle görüşülerek, tartışılara, bir karara varılabilir. Kıdem Tazminatı'nı kaldırmak değil, mevcut hakları koruyan ve belki de fona dönüştürülmesine yönelik hükümet programında yer ala, bir konu hakkında nizami olarak söyleyecek bir şey yok. Bu çevrelerle yani üçlü danışma görüşmelerinden sonra, açıklama yapılmasını daha doğru buluyorum. Kesin bir kıdem tazminatının kaldırıldığı söylentilerini doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.
Çalışma saatleri ile ilgili de açıklama yapan Çelik, yarın kamu çalışanları ile yapılan anayasa değişikliği çerçevesinde, 4688 sayılı yasanın son şeklini vermek için, kamu sendikaları ile bir araya geliyoruz. Bütün çevrelerle oturup konuştuktan sonra bir karara varacağız. Milyonlarca insanı ilgilendiren bu konuları, rast gele değerlendirmeye tabi tutulmasının faydası yok." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz