Bakan Çelik, Köylerde İnceleme Yaptı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Milletvekili Emin Önen...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Milletvekili Emin Önen ile birlikte Ovacık Örnek Köyü'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Faruk Çeli, ve Vali Celalettin Güvenç ile beraberindekileri, Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, daire amirleri ve köy sakinleri karşıladı. İl Özel İdaresi tarafından örnek köy projesi kapsamında yapım çalışmaları devam eden Ovacık Örnek Köyü'nde incelemelerde bulunan Çelik, köy odasına geçti ve burada vatandaşlara yönelik bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Şanlıurfa'nın yaklaşık 3 bin 500 köy ve mezra olmak üzere yerleşim yeri olduğunu söyleyen Bakan Faruk Çelik, her yerin bir sıkıntısının bulunduğunu ve bunu çözmek için uğraştıklarını ifade etti. Çelik, "Biz de öncelikli olarak ilçelerimize örnek köyler yapmaya karar verdik. 'Bu örnek köylerimizin, alt yapısı, kanalizasyonu yapılıp, yerlere parke döşenecek. Tozdan ve topraktan vatandaşımız kurtulacak' dedik. Tam 26 bin metrekare parke taşı döşeniyor, içme suyu ve kanalizasyon sorunu çözülüyor. Taziye evi ve çok amaçlı salon tamamlanıyor. Çocuk parkı tamamlanıyor. 1 trilyon liralık bir harcama bu köyümüze yapılıyor. Bütün köylerimiz bu örnek köy gibi olacak" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Vali Celalettin Güvenç ile Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, burada çocuklara oyuncak dağıttıktan sonra Hilvan ilçesine geçti. Hilvan Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Çelik ve beraberindekiler, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'tan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçenin yenilenen içme suyu şebekesini inceledi. Çelik ve beraberindekiler, daha sonra ilçeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz