Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memurların iller arasında rotasyona tabi tutulması yönünde bir çalışmanın yapıldığını açıkladı. Çakılı kadro gibi memurların aynı ilde 15-20 yıl hizmet etmelerinin verimi düşürdüğünü belirten Bakan Çelik, "Bu, heyecanı ortadan kaldırıyor. Belli bölgeler sürgün yeri gibi algılanıyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değildir. Kamu çalışanı kamu çalışanıdır. Türkiye'nin dört bir yerinde hizmet edebilir. Bundan sonra 657'nin tümden ele alınıp, personel rejimimizin, çağın gereklerine, Türkiye'nin şartlarına uydurulması konusunda bir çalışma gerçekleştirilecek." dedi.
Kurban Bayramı tatili için geldiği baba ocağı Bursa'da Cuma namazını bir grup partiliyle Şehadet Camii'nde kılan Bakan Çelik, ardından Tophane'ye geçti. Orhangazi Türbesi'ne giderek Fatiha okuyan Çelik, Sümbüllübahçe Konağı'nda gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 657 sayılı kanundaki köklü değişikliğin yeniden ele alınması ile alakalı bir çalışma yaptıklarını belirterek, çalışmanın, bütün kamuyu ilgilendirdiği için başbakanlık, ekonomi bakanlıkları ve devlet personel başkanlığı ile birlikte yürütüldüğünü söyledi. Çalışmanın birinci ayağı olan eşit işe eşit ücret konusunun hayata geçirildiğini anlatan Bakan Çelik, 657 sayılı kanunun Türkiye'nin şartlarına uydurulmasının sağlanması amacıyla mutabakat çerçevesinde değişiklik yapılacağını dile getirdi.
MEMURLARA ROTASYON GELİYOR
Memurlara rotasyonun gündemde olduğunu açıklayan Faruk Çelik, kamuda çalışmayı benimseyenlerin, bir ayrım yapmaksızın Türkiye'nin dört bir tarafında da hizmet etmeleri gerektiğini kaydetti. Bakan Çelik şöyle devam etti: "Böyle bir yaklaşım sergilenirse hem kamu çalışanlarının birikimlerinin vatandaşlara aktarılması hem gidilen yerde yeni bir heyecanla işe başlanması hem de verimsizlik söz konusu ise bu değişiklik ile onun gözden geçirilmesi mümkün olur. Çakılı kadro gibi memurların aynı ilde 15-20 yıl hizmet etmeleri verimi düşürüyor. Heyecanı ortadan kaldırıyor. Belli bölgeler sürgün yeri gibi algılanıyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değildir. Kamu çalışanı kamu çalışanıdır. Türkiye'nin dört bir yerinde hizmet edebilir. Bazı kurumlarımızda bunlar uygulanıyor. Ben olumlu sonuçlar alındığı inancındayım. Dolayısıyla bunun yaygınlaştırılması çerçevesinde bir görüşümüz var, ama bu görüşümüzü sosyal taraflarla görüşmüş değiliz. Yani bu görüş henüz ham bir görüş. Bu tartışılacak. Bu görüşü sosyal taraflarla henüz konuşmadık. Bu düzenleme siyasilerin işini kolaylaştıracak. Herkesin ne zaman nereye gideceği belli olacak. Siyasilerin çoğu iktidarı ile muhalefeti ile her gün tayinlerle, terfilerle meşgul oluyor. Herkes hangi dönemde, nerede nasıl hizmet edeceği konusunda bilgi sahibi olarak işe başlayacak. Birçok kırtasiye de ortadan kalkacak. Herkes hangi dönemde nerede çalışacağını bilecek. Personel rejimindeki diğer konular, derdest edilip bir şekil aldıktan sonra yeniden masaya yatırılacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Bakanlar Kurulu'nda bu konuları konuşacağız."
ÖLÜM AYLIĞI ALMAYI UNUTANLARA TEBLİGAT GÖNDERİLİYOR
Bursa'da 30 bin civarında ölüm aylığı alma hakkı olduğu halde bunu almayanlara mektupla tebligat yapıldığını belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yeni yasaları vatandaşların takip edemediğini dile getirdi. Çelik, "Ölüm aylığının ne zaman bağlanacağı, hangi çalışana ne kadar prim yatırınca ölüm aylığı, malullük aylığı verileceği kanunlarımızda var. Mektupla hak sahiplerine tebligat yapılması doğru bir harekettir." dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz