Bakan Çelik: Siyaset Üstü Bir El Ile Çözüme Ulaşılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör konusunda ancak siyaset üstü bir el ile...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör konusunda ancak siyaset üstü bir el ile çözüme ulaşılacağını söyledi.

Kırşehir Ahi İşadamları Derneği'nin (KAHİAD) yeni hizmet binasının açılışına katılan Bakan Faruk Çelik, siyaset üstü bir el ile ancak çözüme ulaşılacağını vurgulayarak, "Bu iş biterken, birilerinin mutluluğu değil, 75 milyonun mutlu olacağı bir çözüme dönüşmesi konusunda bir irade var. Kan bitsin, dursun, kin ortadan kalksın.” dedi.
30 yıldan fazla zaman geçtiğini, onlarca başbakan ve hükümetler geçtiğini, bir çözüm bulunamadığını dile getiren Çelik, "Ancak bir işin çözümünde birilerinin mutluluğu değil 75 milyonun mutluluğu dikkate alınmalıdır. Kan bitsin, kin ortadan kalksın. Yıllarca kin, kanı kan kini besledi durdu ve maalesef ülkemiz çok şeyler kaybetti. Onun için bu süreç önemli bir süreç. Bu, nerelere kadar uzanıyor, kimin menziline kadar uzanıyor, bu süreçte ortaya çıkacak. Bu memleketin kalkınmasının önüne sürekli setler koyanın kimler olduğunun da deşifre olacağı bir sürece girmiş bulunuyoruz. Burada istismarda bir istikbal aramayalım. Bu konu istismar edilecek, hafife alınacak bir konu değil. Bu konu, milletimizin arzusu, şehitlerimizin muazzep olmayacakları bir şekilde sonuçlanması konusunda hassas bir şekilde yürüttüğümüz bir konudur." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Suriye'deki iç savaşa da değinen Çelik şunları söyledi: "Suriye halkının tercihleri doğrultusunda bir sisteme kavuşması, yani demokrasinin Suriye'ye gelmesi demek, iş dünyamız açısından çok uçsuz bucaksız bir ticaret alanının Türkiye'nin önüne gelmesi demektir. İnşallah, bu yönü ile de Suriye'deki barışın tesisi konusunda zulmün karşısındayız, zalimin karşısındayız. Tarih boyunca da bu millet böyle olmuştur. Ne zulmün yanında ne de zalimin yanında yer almıştır."

Konuşmasının ardından Vali Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Muzaffer Aslan, Anadolu İşadamları Federasyonu Başkanı Rahmi Bıyık ve KAHİAD Başkanı Murat Baran ile derneğin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılıştan sonra Kırşehir esnafını gezen Bakan Faruk Çelik, karşılaştığı bir boyacıya 100 lira karşılığı ayakkabısını boyattı ve Kırşehir halkı ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz