Bakan Çelik, şoförleri uyardı

ANKARA (İHA) - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bugün sabah saatlerinde önce Ankara ardından Yozgat'ta içinde öğrencilerin bulunduğu otobüs ve servis minibüsü kazalarıyla ilgili olarak şoförleri ve firmaları uyardı.

Bakan Çelik, Ankara ve Yozgat'ta toplam 5 öğrencinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı kazalarla ilgili olarak İHA'ya açıklamalarda bulundu. Böyle kazaların bir daha meydana gelmemesi temennisinde bulunan Çelik, firma ve servis minibüsü sahiplerini uyararak, "Bütün aileleri, okul idarecilerini ve öğrenci taşımacılığı yapan bütün şoförlerimizi, sürücülerimizi, firmaları daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyorum" diye konuştu. Çelik, servis kazalarıyla ilgili olarak tüm dikkatlerin sadece öğrenciler üzerine çekilmemesi gerektiğini vurguladı. Çelik, her yıl dönem başlarında öğrenci taşımacılığında gündeme gelen servislerle ilgili duyarlılık içerisinde tüm önlemlerin alındığını belirterek, meydana gelen kazalarda mevsim şartlarının etkili olduğunu açıkladı. Çelik, Yozgat'ta meydana gelen kazada bir öğrencinin yanısıra şoför ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü çalışanının hayatını kaybettiğini söyleyerek, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Türkiye'de trafik kazalarının neden meydana geldiğinin bilindiğini vurgulayan Çelik, kaza yapan servisin öğrenci değil de işçi servisi de olabileceğini vurgulayarak, "Bu nedenle buradaki dikkat sadece öğrencilere yönelik bir dikkat olmamalıdır. Bütün insanlara ve cana yönelik bir dikkat olmalıdır. Bir daha böyle üzücü kazalar inşallah olmaz" şeklinde konuştu.