Bakan Çelik, Toplu İş İlişkileri Kanunu İçin Mhp’yi Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısıyla ilgili MHP Grup...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısıyla ilgili MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti.

MHP Grup Başkanvekili Vural'ın Meclis’teki makamında gerçekleşen ve 1 saat 10 dakika süren görüşmenin bir bölümünde MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ile Ahmet Aydın da bulundu. Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Bakan Çelik'in, CHP ile de görüşeceğini söyledi. Tasarının ne zaman gündeme alınacağının sorulması üzerine Vural, “Bir an önce yetki meselesi çözülmeli, bunu bekleyen işçiler var, zam alacaklar. Bu konunun aslında Meclis tatile girmeden tamamlanması gerekiyordu. Tasarının içeriğiyle ilgili katkılarımız olacaktır. Toplu iş ilişkilerinin kurulması bakımından bu belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bir an önce yetkilerin verilmesi, bu yetkiler çerçevesinde de işçi ve işverenin hesabını kitabını ona göre yapması gerekiyor. Bu ilk haftada bu konunun gündeme geleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Sendikalarla görüştüklerini ve tasarıya ilişkin mutabık olduklarını belirten Vural, MHP olarak da bu sorunların çözülmesi için olumlu katkı sağlayacağız” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: