Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Taksim’de yaşanan olaylarla dış dünyada bazı basın yayın kuruluşlarının Türkiye’nin marka değerini bozmaya yönelik sistematik yayınlar yaptığını belirterek, “Biz şunu net bir şekilde söylüyoruz, turizm sektörü başta olmak üzere hiç kimse kriz kelimesini telaffuz etmemelidir. Türkiye’de bir kriz yoktur. Herhangi bir yüksek risk beklentimiz yoktur. Türkiye’nin sadece kültürel ve turizm değerleri değil, Türkiye’nin istikrarı başlı başına bir dünya markasıdır.” dedi.
Kriz kelimesinin, hiçbir sektör için telaffuz edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, “Herkesin şuna dikkat etmesi gerekir; ‘negatif kelimelerden pozitif sonuç çıkmaz’, negatif kelimelerle bizi tanımlamak isteyenler daha çok rakiplerimizdir, hasımlarımızdır. Türkiye, sürekli olarak pozitif kelimelerle tanımlanmayı hak eden dönüşüm ve istikrar içerisindedir.” değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Ömer Çelik, Türkiye Otelciler Federasyonu yönetim kurulunu kabul etti. Çelik, federasyon yetkilileri ile yeni sezonda turizmi ele aldı. Toplantı öncesi basın mensuplarına bilgi veren Çelik, Taksim’de yaşanan olaylar ile dış dünyada bazı basın yayın kuruluşlarının Türkiye’nin marka değerini bozmaya yönelik sistematik yayın yapması karşısında, bazı sektörlerin nasıl etkileneceğine dair bir merakın söz konusu olduğunu dile getirdi.
“TÜRKİYE’NİN İSTİKRARI BAŞLI BAŞINA BİR DÜNYA MARKASIDIR”
Çelik, şu ifadeleri kullandı: “Biz şunu net bir şekilde söylüyoruz; turizm sektörü başta olmak üzere hiç kimse kriz kelimesini telaffuz etmemelidir. Türkiye’de bir kriz yoktur. Herhangi bir yüksek risk beklentimiz yoktur. Türkiye’nin sadece kültürel ve turizm değerleri değil, Türkiye’nin istikrarı başlı başına bir dünya markasıdır, Türkiye’nin demokrasisi başlı başına bir dünya markasıdır, Türkiye’nin dış politikası başlı başına bir dünya markasıdır.”
“TÜRKİYE POZİTİF KELİMELERLE TANIMLANMAYI HAK EDEN BİR ÜLKE”
Türkiye’nin, kuzeyinde yer alan Avrupa ülkelerindeki ekonomik krize göre bir ekonomik büyüme ve istikrar modeli olarak öne çıktığını vurgulayan Bakan Çelik, yine Türkiye’nin güneyindeki Arap devletlerin yaşadığı demokrasi krizi karşısında, istikrarı ile bu ülkelere ilham verdiğini söyledi. Bu yeni döneme de önceki hedefleri daha da artırarak bir motivasyon ile gidildiğinin altını çizen Çelik, “Ben gerek ekonomi ile ilgili gerekse siyasi istikrar ile ilgili turizmle ilgili ya da olimpiyat hedefiyle ilgili hiçbir şekilde kriz kelimesinin telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum. Herkesin şuna dikkat etmesi gerekir, ‘negatif kelimelerden pozitif sonuç çıkmaz’ negatif kelimelerle bizi tanımlamak isteyenler daha çok rakiplerimizdir, hasımlarımızdır. Türkiye, sürekli olarak pozitif kelimelerle tanımlanmayı hak eden dönüşüm ve istikrar içerisindedir.” şeklinde konuştu.
“SEKTÖRÜN MOTİVASYONU GAYET İYİ, BEKLENTİLER YÜKSEKTİR”
Federasyondaki yetkililerle daha önce yine değerlendirme toplantıları yaptıklarını ifade eden Çelik, Türkiye’nin bir krizle tedirginlik oluşturma kampanyası ile karşı karşıya olduğunu kaydetti. Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Hedeflerimizde bir sapma yok. Sektörün motivasyonu gayet iyidir, verdiği mesajlar gayet iyidir. Hazırlıkları tam olarak yerindedir, beklentiler yüksektir. Başta söylediklerimi tekrar edeceğim, kriz kelimesi telaffuz edilmemelidir. Türkiye’de bir kriz yoktur, kriz beklentisi yoktur, hiçbir sektör için bu söz konusu değildir. Yine ekonomide de turizmde ve diğer alanlarda tek rakibimizin kendimiz olduğu morali ve motivasyonu ile yeni bir döneme giriyoruz.”
"ATATÜRK HAVALİMANI’NA GELEN YABANCI SAYISI 1-19 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA ARTTI"
Türkiye Otelciler Federasyonu yetkililerinin elindeki son rakamlar da Bakan Çelik’in turizm ile ilgili olumlu sözlerini destekliyor. Federasyonun Çelik’e sunduğu rakamlarda 2012 ile 2013’de Türkiye’ye gelen yabancı sayısı bu olumlu havanın bir göstergesi. Rakamlara bakıldığında, 2012 yılında 1-19 Haziran tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen turist sayısı 439 bin 868 iken, bu rakam 2013 1-19 Haziran tarih aracılığında 474 bin 261 olarak gerçekleşerek yüzde 7,8’lik bir artış oldu. Yine 2012 yılının ilk 5 ayında İstanbul’a gelen yabancı sayısı 3 milyon 291 bin 911 iken, bu yılın ilk 5 ayında ise bu rakam 3 milyon 983 bin 674’e çıktı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz