Bakan Çelik: Tutuklama, iddialar ve savunmalar çerçevesinde değerlendirilmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının iddialar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un tutuklanmasının iddialar ve savunmalar çerçevesinde değerlendirmesinin doğru olacağını kaydetti.
Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çelik, 1960'tan sonra ilk kez bir Genelkurmay Başkanı'nın tutuklandığını hatırlatarak, bu süreçte başbakanlar, cumhurbaşkanları, bakanların da yargılandığını hatırlattı. Konu ile ilgili bilgiden yoksun olduğunu aktaran Bakan çelik, "Bu süreç içerisinde olup bitenleri göreceğiz. Bu çerçevede kamuoyu iddiaları, savunmaları görünce daha sağlıklı bilgilenme durumumuz olacak." dedi. Bakan Çelik, Başbuğ'un Yüce Divan'da yargılanması gerektiği yönündeki tartışmalara ilişkin de 'bekleyip görmek gerektiği'ni belirtmekle yetindi.
İntibak Yasası'nı da değerlendiren Bakan Çelik, yasanın Genel Kurul'a getirileceğini belirterek, millet ve vekillerinin birlikte intibak olacağını ifade etti. Milletvekillerinin özlük hakları ile ilgili çalışmanın bütün grupların katılımıyla yapılabileceğini aktaran Çelik, milletvekillerinin bütün sorunlarını içine alan bir düzenleme yapılmasının daha doğru olacağını, Başbakan Recep tayyip Erdoğan'ın da şartının bu yönde olduğunu kaydetti.
Milletvekillerinin emekli aylıklarına ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılan son düzenlemeyi değerlendiren Bakan Çelik şunları söyledi: "Emekli milletvekilleriyle ilgili düzenleme Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin önergeye imza atmalarıyla başlayan bir süreç. Parlamentolarda bu, önergelerle 21 maddeyle çıktı ve Cumhurbaşkanımız çerçeve 16. maddeyi bir kez daha görüşülmek üzere gönderdi. Komisyonda verilen önerge ve Cumhurbaşkanımızın geri gönderme gerekçeleri dikkate alınarak şu an ki noktaya çekilmiş bulunuyor. Öyle tahmin ediyorum ki kamuoyunda yapılan değerlendirmelere cevap teşkil edecek bir düzenleme oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz