Bakan Çelik, Uluslararası Çalışma Örgütü Genel Müdürü Guy Ryder İle Bir Araya Geldi

ILO 9’uncu Avrupa Bölge Konferansı vesileyle Norveç’te bulunan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,...

ILO 9’uncu Avrupa Bölge Konferansı vesileyle Norveç’te bulunan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçtiğimiz Mayıs ayında seçilen ve Ekim ayında görevine başlayan ILO’nun yeni Genel Müdürü Guy Ryder ile Norveç’te bir araya geldi.

Bakan Çelik, Genel Müdür Ryder’ı yeni görevinden dolayı tebrik ederek, ILO’nun çalışmalarını önemsediğini ve işbirliğini geliştirme arzusunda olduklarını ifade etti. ILO ve Türkiye Cumhuriyeti arasında bir işbirliği anlaşması imzalanması için müzakerelerin sürdüğünü belirten Bakan Çelik, anlaşmanın imza törenini Türkiye’de yapmak üzere Guy Ryder’ı Türkiye’ye davet etti.

Reklam
Reklam

1932 yılından beri Türkiye’nin ILO üyesi olduğunu belirten Bakan Çelik, 189 ILO sözleşmesinden 56’sının Türkiye tarafından onaylandığını belirtti.

Sayın Başbakan’ın da sürekli vurguladığı üzere, uluslararası kuruluşların daha kapsayıcı ve geniş temsil yetkisini haiz olması gerektiğini belirten Bakan Çelik, bu bağlamda Türkiye’nin önümüzdeki dönemde ILO’da daha aktif olacağını vurguladı. Türkiye’de son dönemde sosyal diyalog anlayışı çerçevesinde yürütülen reformlar, ekonomideki büyüme ve istihdamdaki olumlu gelişmeleri vurgulayan Bakan Çelik, Türkiye’nin 2015 yılında G20 dönem başkanlığını üstleneceğini ve bu dönemde ILO ile yakından çalışmayı düşündüklerini belirtti. Kriz içindeki Avrupa’da bir istisna olarak ekonomik ve sosyal gelişmesini sürdüren Türkiye’nin, bölgesinde ve dünyada örnek bir ülke olmaya devam ettiğini belirten ILO Genel Müdürü Guy Ryder, kapsamlı bir işbirliği anlaşmasını Türkiye’de imzalama teklifini memnuniyetle kabul etmiş; bu yılki Uluslararası Çalışma Konferansı’nın üst düzeyli kısmına Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı veya Başbakanı’nın hitap etmesinden şeref duyacaklarını ifade etmiştir. Ryder ayrıca, söz konusu davetlerin iletilmesi konusunda Bakan Çelik’in yardımcı olmasını talep etti.

Reklam
Reklam

Türkiye’de son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmelerin önemine vurgu yapan Genel Müdür, krizle birlikte küresel ekonomide hızlı ve etkili değişimler yaşandığını; buna paralel olarak Türkiye’nin etkisinin uluslararası kuruluşlar nezdinde gittikçe atmakta olduğunu gözlemlediklerini sözlerine ekledi.

Sendikal hak ve özgürlükler bağlamında son yıllarda yapılan reform niteliğindeki düzenlemeleri olumlu ve önemli gelişmeler olarak gördüklerini kaydeden Ryder, tüm bu çalışmaların sosyal diyalog anlayışı içinde yapılmış olmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye-AB ilişkileri bağlamında 19 numaralı “Sosyal Politika ve İstihdam” başlıklı fasılda müzakerelere başlanması için açılış kriterlerinden biri olarak belirlenen ILO normlarına uyum konusunda Türkiye’yi objektif, tarafsız ve yapıcı bir şekilde değerlendireceklerini belirten Genel Müdür, bu konuda ILO’nun Türkiye’ye desteğinden emin olunabileceğini söyledi. Görüşmenin sonunda Bakan Çelik, Genel Müdür Ryder’a İznik çinisi elişi bir pano hediye etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: