Bakan Çelik’ten Terör Yorumu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör örgütünün gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önüne set...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, terör örgütünün gelişen ve büyüyen Türkiye'nin önüne set koymak için yola çıktığını belirterek, "Artık batıda olan her hizmet her imkan doğuda ve güneydoğuda da var. Doğu ve güneydoğu halkının teröre ve bu kan emicilere karşı birlik içerisinde dimdik ayağa kalkmasını istiyoruz. Millet olarak teröre ve yandaşlarına pabuç bırakmayacağız" dedi.

Bakan Çelik, gündemi Bursa'da değerlendirdi. Terör örgütünün 30 yıldır can yaktığını hatırlatan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bu konuda özellikle son 10 yılda Türkiye’deki dengesizliklerin her alandaki olumsuzlukların ortadan kalkması ile ilgili hükümet olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

Temel terör zeminini kurutmaya yönelik çok ciddi mesafeler aldıklarının altını çizen Çelik, artık kimsenin doğu ile batı arasında ayrım yapma şansına sahip olmadığını söyledi. Çelik, “Terör örgütünün arazide istismar edeceği her hangi bir konu kalmamıştır. Doğuyu ve batıyı bilen bir siyasetçi olarak açıkca söylüyorum ki, istismar edecekleri hiç bir konu söz konusu değildir. Bu da terörün gerçek amacının ne olduğunu ortaya çıkması açısından son derece önemli bir tablo ortaya çıkarıyor. Terörün amacı, Türkiye’yi tökezletmektir. Gelişen, kalkınan ve büyüyen Türkiye’nin önüne set koymak için yola çıktıklarını çok net bir şekilde görmek mümkün. Gencecik fidanları toprağa veriyoruz. Milletimizin ve hepimizin bağrı yanık. Terör bu şekilde deşifre oluyor ve kendilerini net bir şekilde aynada görebiliyorlar. Ben açıkca şunu söylüyorum ki, haksa evet, adalet ise evet, yanlışlıkların ortadan kalkması ise evet, milletin güveni ise işsizliğe çare ise evet, yatırım varsa evet. Bunların hepsini yapıyoruz, hepsini gerçekleştiriyoruz. Geçmişteki tüm adaletsizlikleri ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Güney doğu halkının teröre ve bu kan emicilere karşı birlik içerisinde dimdik ayağa kalkmasını istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“TERÖR ÖRGÜTÜNE PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ”

Hep beraber cesaretle ayağa kalkmamız gerektiğini belirten Çelik, terör örgütüne pabuç bırakmayacaklarını kaydederek, "Dün Yemen’de, Çanakkale’de ve Sarıkamış’ta da birdik ve beraberdik.Şu an mezarlarımız bile yan yana. Bu ülkeyi birlikte ülke yaptık, birlikte kurduk. Birlikte kurduğumuz bu ülkeyi, bugün ayrıştırmaya çalışanlar, mezarlarımızı ayrıştırmayacaklarına göre bu milleti ayrıştırmaları mümkün değil. Onun için aklı selimin hakim olacağı inancı içerisindeyim. Baskılar bir yere kadar. Bir yerden sonra bölge insanı da artık kandan ve yaşananlardan bunalmış durumda. El birliği ve gönül birliği ile 75 milyon inşallah top yekun bu olumsuzlukları da misaki milli sınırlarımızın dışına def edecek inancı içerisindeyim. Artık milletin doğusu ile batısının sabrı kalmadı. Güvenlik güçlerimiz üzerine düşeni yapacaklardır. Biz siyasetçi olarak terör zeminindeki olumsuzlukları ortadan kaldırmak için mücadele edeceğiz. Ben vatandaşlarımızın birlik bütünlük içerisinde top yekun bir şekilde teröre karşı durmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. İzmir'de Bursa’da aynı haykırış Urfa’da da Diyarbakır’da Şırnak’ta da aynı haykırışı göstermemiz gerekiyor. Dedelerimiz ve ecdadımız bizden bunu bekliyor. Kürt Mehmet de Türk Mehmet de şehit dedelerimiz hepsi bu ülkeyi birlikte kuranlar. Bugün birlikte bizim bu olumsuzluklara karşı direnmemizi istiyorlar” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: