Bakan Çelik’ten Yardım İstedi

250 yataklı hastane yapılması için basın aracılığıyla Bakan Çelik’ten yardım istedi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Yaztürk, hastane lojmanlarının bir an önce yıkılarak yerine 250 yataklı hastane yapılması için basın aracılığıyla Bakan Çelik’ten yardım istedi.

Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yaztürk, hastane lojmanlarının yıkılmasının ardından ortaya çıkacak yüzlerce dönümlük boş alanda 250 yataklı ek hastane binası yapılması için başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere tüm Şanlıurfalı vekillerin bürokratik desteğini istedi. Yaztürk, “Yetkililerimizin girişimleriyle işlemlerin hızlandırılması ve iş makinelerinin bir an önce yıkım işlerine başladığını görmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Bilgileri olduğu takdirde Bakan Faruk Çelik ve milletvekillerinin gereken desteği vereceğinden emin olduğunu belirten Başhekim Yaztürk, “Sayın bakanımız ve milletvekillerimizin gereken işlemlerin hızlandırılması için desteklerini bekliyoruz ve yardım edeceklerine inancımız tamdır. Şanlıurfalılar hak ettiği hastaneye kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

Göreve geldiği günden bu yana 10 yılda yapılacak hizmetleri bir yıl gibi kısa bir süreye sığdırdığını belirten Başhekim Yaztürk, “Devlet büyüklerimizden arzımız iş makinelerinin biran önce lojmanlara girmesi ve 250 yataklı hastanenin yapımına başlanması” ifadelerini kullandı.

Ardından bugüne kadar yaptığı hizmetleri slayt eşliğinde anlatan Başhekim Yaztürk, “Hastanemiz Ameliyathane birimi geçmişten beri herhangi bir revizyon yapılmamış teknolojinin gerisinde kalmıştır. Gerek Sağlık Bakanlığı Hizmet Kalite Standartları gereği ve gerekse modern bir ameliyathane oluşturulması adına Hastanemize tüm hastalarımızın faydalanabileceği son derece modern bir ameliyathane revizyonu yapılmıştır. Hastanemiz ameliyathanesine yeni endovizyon ve skopi cihazları alınarak, hastalarımızın cihaz eksikliklerinden dolayı il dışına sevklerinin önüne geçilmiştir” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“Hastanemiz arka bahçesinde bulunan ve 3 bloktan oluşan binalar SGK müdürlüğünden alınarak hastanemize katılmıştır” diyen Yaztürk, “Bu binaların yerine 250 yataklı bir hastane yapımı için gerekli işlemler yapılmış, hastane inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacaktır.

Hastanemizin hâlihazırda toplamı 25 yatak kapasiteli 2 yoğun bakım ünitesi bulunmaktadır. Ancak artan talep karşısında yoğun bakım ünitelerimizde sürekli olarak yer olmaması ve hastalarımızın il dışına sevk gibi mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için 10 yataklı yeni bir yoğun bakım ünitesi yapılmıştır” dedi.

Yaztürk, “Hastanemizin mevcut 50 araç kapasiteli otoparkı iptal edilerek bu parkın yerine hasta ve hasta yakınlarının rahatça dinlenebilmeleri için çevre düzenlemesi yapılarak yeşil alan haline getirilmiştir. Kapatılan bu otopark için hastane dışında boş bulunan arazi düzenlenerek 70 araçlık otopark haline dönüştürülmüştür.

Hastanemizde özel odalar bulunmamakta idi, Hastalarımızın daha rahat edecekleri 7 adet özel oda yapılmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Yaztürk sunumunu şöyle sürdürdü, “Hastanemizin Fizik Tedavi hizmetleri daha önceden hizmet alım yolu ile yapılmaktaydı. Firmalara yapılan ödemelerin yüksek olması ve istenilen kaliteli sağlık hizmetinin alınamamasından dolayı hizmet alım şekli iptal edilmiş bunun yerine hastanemiz bünyesinde bir Fizik Tedavi Ünitesi açılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Hastanemizin tüm hasta odalarımıza LCD televizyon ve refakatçi koltukları alınmıştır.

Hastanemiz Acil servisine yeni bir dijital röntgen cihazı alınmıştır. Hastanemiz Eyyübiye Semt Polikliniğine röntgen cihazı kurulmuştur.Hastanemize yeni EEG ve EMG cihazları alınmıştır.”

Hasta bakıcılarının durumuna ilişkin konuşan Yaztürk, “Hastanemize gelen hasta ve hasta yakınlarının daha iyi rahat edebilmeleri ve konaklamaları için bir bay ve bir bayan olmak üzere 2 adet misafirhane oluşturulmuş ve halkımızın hizmetine sunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Yaztürk son olarak, “Hastanemiz yemekhanesi revize edilmiş, tüm hastalarımıza sıcak ve hijyenik olarak yemeklerin servis edilebilmesi için termostatlı saklama ve servis kapları alınmıştır. Ayrıca plastik tabaklar yerine porselen tabaklar alınmıştır.Hastanemizin tüm yataklı servisleri revize edilerek modern bir yapıya kavuşturulmuştur” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: