Bakan Dinçer: Bazı Gazeteler Kara Propaganda Yapıyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, son günlerde bazı gazetelerde kaynağını bilmedikleri ve biraz da kara...

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, son günlerde bazı gazetelerde kaynağını bilmedikleri ve biraz da kara propanganda sayılabilecek türden yoğun haberler çıktığını belirterek, "Doğrusu biz bunlara üzülüyoruz. Bunun kasıtlı yapıldığı kanaatini taşıyoruz." dedi.

Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Balıkesir'e gelen Bakan Dinçer, Balıkesir Üniversitesi'nin akademik yıl açılış törenine katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Dinçer, bugün Taraf gazetesinin manşetinde yer alan, "This is lahana" başlıklı habere tepki gösterdi. Haberi kara propaganda olarak değerlendiren Bakan Dinçer, "260 bin branş öğretmeni atama beklerken Milli Eğitim, 'ucuza gelsin' diyerek Tarla Bitkileri mezunundan İngilizce, Su Ürünleri mezunundan matematik hocası yapıyor." şeklindeki bilgilerin doğru olmadığını söyledi. Dinçer, "Mesela bugün, Gaziantep'te kapıcı çocuklarının ayrı bir sınıfta toplandığına dair bir haber gördüm. Bizim yaptığımız incelemelere göre kesinlikle doğru değil. Zaten temel politikamız buna izin vermez. Türkiye, toplumsal yapı ve sosyal doku olarak böyle ayrımları benimseyecek bir muhtevaya sahip değil. Adı geçen okulda bütün öğrenciler, sınıflara tek tek dağıtılmış. Öğretmenleri kurayla belirlenmiş. Her şey gayet objektif ve adil bir yapı üzerine oluşturulmuş ama oradan bir kişi, duyum üzerine yalan bir habere imza atmış." dedi.

Reklam
Reklam

Aynı şekilde birkaç gün önce de öğrencilerin kasıtlı olarak imam hatip okullarına yönlendirildiğine dair haberler yapıldığını hatırlatan Ömer Dinçer, "Ondan önceki haftalarda yine pek çok okul yöneticisinin, çocukları, 'Siz seçmeyin, biz seçeriz' türünden bir tavırla daha çok din dersine yönlendirdiğine dair bilgiler yayınlandı. Bugün yine ucuz öğretmen olsun diye Su Ürünleri fakültesinden mezun olmuş kişilerin ücretli derslere girdiğine ya da yabancı dil derslerine alındığına dair haberler yapılmış. Bütün bunlar için söyleyeceğim tek şey şu: Bu tip haberler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın temel politikalarına hiç uymayan uygulamalardır. Bizler hangi şartlarda öğretmen istihdam edeceğini belirlemiş ve bunları kurallarına uygun olarak yapan bir bakanlığız. Öğretmen atama şartlarımız belli, ücretli öğretmen istihdam etme şartlarımız bellidir. Dolayısıyla kamuoyundan, bu tür haberlere itibar etmemelerini bekliyorum." diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz